Bejelentései vannak az operatív törzsnek is a nyitás első napján – cikkünk frissül

Bejelentései vannak az operatív törzsnek is a nyitás első napján – cikkünk frissül

Minden korábbinál több az egy nap alatt a koronavírus miatt elhunytak száma, miközben az új fertőzöttek száma drasztikusan csökken. Az adatok megfejtésével ezúttal is jelentkezik az operatív törzs.

A nyitás első napján is meghirdette napi tájékoztatóját az operatív törzs, azon a napon, amelyen már sokkal alacsonyabb az új fertőzöttek száma, mint egy-két hete, de az elhunytaké a csúcson van – napi járványadatok ITT.

György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, Európában feszes tempót diktál Magyarország az oltásban.

„25 százalékos az átoltottsági szint” – közölte. „Minden negyedik magyar ember már megkapta a koronavírus elleni vakcinát” – tette hozzá, elmondva még, 13 százalékos az EU-s átlag, és egymillió magyar kapta meg a második oltást is.

Minden egyes beoltottal közelebb kerülünk szerinte ahhoz, hogy visszatérhessünk a normális kerékvágásba.

Rámutatott,

az egészségügyben és az idősotthonokban az átoltottsággal párhuzamosan radikálisan csökkent a fertőzöttek száma,

ezért is ösztönzött mindenkit, hogy kérje az oltást.

Hírdetés

A pedagógusok soron kívüli oltásáról elmondta, „százezren már megkapták az oltást, akiket SMS-ben behívtak, azok 85 százaléka meg is jelent oltásra. Korábban 34 ezer pedagógust már beoltottak” – tette hozzá.

A pedagógusok oltására csütörtökön újabb ütem kezdődik,

vasárnapig tart, ekkor is 100 ezer ember kaphat oltást, azokat is várják, akiket hívtak a múlt héten, de nem jelentek meg.

„Kiemelkedő hetet zártunk, soha annyi oltást nem adtunk be, mint az elmúlt héten. 526 ezer első oltást, összesen 778 ezer oltást adtunk be” – fordította a számok nyelvére a vakcinációt.

A tervekről is beszélt: 1,6 millióan várnak még az oltásra, továbbra is az határozza meg az oltás ütemét, hogy mennyi oltás érkezik az országban.

Hamarosan olthatnak a múlt héten érkezett Szputnyikkal, illetve a szerdán érkezett Pfizer-vakcinával, háziorvosi praxisonként 50 ember mehet átlagosan oltakozni – mondta még.

Végül bejelentette, 18 szakrendelőt bevontak az oltási kampányba, bízik abban, hogy hamarosan lesz annyi vakcina, hogy mindenütt lehet majd oltani.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »