Bárkiből űrhajós válhat a marosvásárhelyi NASA-kiállításon

Bárkiből űrhajós válhat a marosvásárhelyi NASA-kiállításon

Virtuális valóság, interaktív szimulátorok, megérinthető holdfelszín várja az érdeklődőket a Marosvásárhelyen megtekinthető NASA-kiállításon. A Space In The City (Világűr a városban) elnevezésű tárlat január 3-ig látogatható.
Először érkezett Romániába a Space In The City elnevezésű interaktív kiállítás a Showtime Productions szervezésében, az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatallal (NASA-val), valamint az Amerikai Űr- és Rakétaközponttal együttműködésben. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló tárlaton

Hírdetés

a legmodernebb technológiák segítségével ismerkedhetnek a látogatók a (földi) űrutazás élményével,

s ezt az a közel hárommillió korábbi résztvevő is bizonyíthatja, akik az elmúlt években Amerikától és Dél-Afrikától a Föld több tucat országában megtekintették a most Marosvásárhelyen is látható kiállítást – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Mint írták, több mint 50 éve, hogy az ember először a Hold felszínére lépett, de azóta is lenyűgöz minket az űrutazás lehetősége: kicsik és nagyok rajongva figyelik a legmodernebb NASA-technológiákat, most pedig itt a lehetőség, hogy ezek közül jó néhányat személyesen is kipróbáljanak.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »