Barcelonában és Valenciában 16 embert vettek őrizetbe tüntetők közül

Barcelonában és Valenciában 16 embert vettek őrizetbe tüntetők közül

Barcelonában és Valenciában 16 embert vettek őrizetbe a Pablo Hasél rapper szabadon engedéséért tüntetők közül, miután összetűzésbe kerültek a rendőrökkel péntekre virradó éjjel – közölték a hatóságok.

Képtalálatok a következőre: Pablo Hasél

Hasél – english.elpais.com

Hírdetés

Spanyolország különböző városaiban kedd éjszaka óta ismétlődnek a tiltakozó megmozdulások, amelyek több helyszínen rendbontásba, erőszakba fordultak.
   
A tüntetők kibontott utcakövekkel, építési törmelékkel, szeméttel dobálták a rendőröket, akik válaszul gumibotokat és gumilövedéket használtak. A tüntetők és a rendőrök közül is többen megsebesültek, pénteken legkevesebb hat sérültről számolt be a katalán mentőszolgálat.
   
Fernando Grande-Marlaska spanyol belügyminiszter „a jogokat tévesen értelmező kisebbség” igazolhatatlan viselkedésének minősítette a történteket, kifejezve támogatását a rendfenntartó erők felé.

Képtalálatok a következőre: Fernando Grande-Marlaska

Grande-Marlaska – elpais.com   

Pablo Hasélt kedden tartóztatták le, miután elbarikádozta magát a léridai egyetemen, hogy megpróbálja elkerülni kilenc hónapos börtönbüntetését. Több, még zajló bírósági eljárás mellett két jogerős ítélet van érvényben ellene: egy, mert terrorszervezeteket, például a Baszk Haza és Szabadság (ETA) és az al-Kaida terroristáit dicsőítette, és egy másik, mert a rendfenntartó erőket és a monarchiát gyalázta dalszövegeiben.
   
A rapper ügye élénk közéleti vitát váltott ki a véleménynyilvánítás szabadságának határairól, több ismert művész állt ki a zenész mellett.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »