Barboczék az Európa-bajnokságért harcolnak (Teremlabdarúgás, U19-es válogatott)

Barboczék az Európa-bajnokságért harcolnak (Teremlabdarúgás,  U19-es  válogatott)

Ma 18.30 órától Marosvásárhelyen kezdetét veszi az U19-es teremlabdarúgó Európa-bajnokság ötös csoportjának selejtezőtornája, amelyen a román futsalválogatott Grúzia és Szlovákia legjobbjaival küzd meg a spanyolországi kontinenstornára való kijutásért. A nemzeti csapatban ott van a céhes városbeli KSE Futsal tehetséges játékosa, Barbocz Norbert is.

A marosvásárhelyi selejtezőtornán eredetileg négy alakulatnak kellett volna megküzdenie a szeptemberi teremlabdarúgó Európa-bajnokságért, ám miután az UEFA kizárta Oroszországot, csak Szlovákia és Grúzia lesz Románia ellenfele. Az ifjúsági román válogatott első Eb-selejtezőjét ma 18.30-tól játssza, Robert Lupu szövetségi kapitány tanítványainak pedig a grúzok ellen kell bizonyítaniuk. Az előzetes tervektől eltérően a szlovákok elleni meccsre nem csütörtökön, hanem pénteken kerül sor, ennek szintén 18.30 óra a kezdési időpontja. A csoportból csak az első helyezett jut ki az U19-es Eb-re, amelynek idén szeptember 3–10. között a spanyolországi Jaén városa ad otthont.

Hírdetés

A két Eb-selejtezőre készülő román nemzeti csapatban ott van a kézdivásárhelyi Barbocz Norbert is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a válogatott egyértelműen a spanyolországi kontinenstornára való kijutást célozza meg. „Véleményem szerint az elmúlt tíz nap alatt jól felkészültünk az előttünk álló két mérkőzésre, mind fizikálisan, mind taktikailag készen állunk. Szerdán egy könnyebb meccsre számítunk a grúzok ellen, pénteken viszont nehezebb lesz a szlovákokkal szemben. Nagyon jó az összhang a csapaton belül, s véleményem szerint ez lehet a továbbjutásunk kulcsa” – jelentette ki a céhes városi futsalos.

A marosvásárhelyi selej­tezőtorna ­programja: Grúzia–Románia (ma, 18.30 óra), Szlovákia–Grúzia (csütörtök, 18.30 óra), Románia–Szlovákia (18.30 óra).

A román U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete: * kapusok: Alin Cârdei (Galaci United), Vasile Căruntu (Bellsport L’Hospitalet, spanyol) * mezőnyjátékosok: Andrei Crudu, Darius Roca (Ceahălul Piatra Neamț), Kerestély József, Miklós Árpád, Péter Miklós, Csog János Csongor (FK Székelyudvarhely), Marius David, Alexandru Trifa (Temesvári CFR), Barbocz Norbert (KSE Futsal), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Ilie Vlad (Zaragoza Unión, spanyol), Alexandru Tarabic Ștefan Toader (Szörényvári CFR). (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »