Bámulatos videón a Bernabeu stadion új attrakciója

Bámulatos videón a Bernabeu stadion új attrakciója

A Real Madrid megmutatta, hogyan költözik a pincébe a pálya gyepe, hogy ott napozzon.

Mostanra készült el a Real Madrid stadionjának az öt éve húzódó felújítása. Az átépített Bernabeu sok újdonsága már ismert volt, például hogy behúzható tetőt kapott, vagy négyezerrel többen nézhetik a meccseket.

A klub most egy látványos videón azt mutatta meg, hogy a szinte zárt stadionban hogyan oldják meg a gyep gondozását. Amint a felvételen látható, a gyepszőnyeg nem egybefüggő, hanem részenként szétszedhető, és egy speciális hidraulikus szerkezettel elemenként a mélybe süllyeszthető, ahol különleges infralámpákkal tudják helyettesíteni a napsütést, biztosítva, hogy a gyep tökéletes minőségű legyen a mérkőzéseken.

Hírdetés

A hat padlóemelvényből álló rendszer a Bernabéu gyepszőnyegét képes a felszín alatt eltárolni. Amikor a csapat nem játszik, a fű lent marad, egy 132 méter hosszú, 20 méter széles és közel 30 méter mély térben.

„Ez egy üvegház – mondta Tristán López-Chicheri, az L35 vezérigazgatója. – A stadion alatti kamrában minden feltétel adott ahhoz, hogy a füvet ápolják, kezeljék és tökéletes állapotban tartsák.”

A stadionban szombaton játszotta a bajnokságban az első meccsét a Real Madrid, de az arénát hivatalosan majd csak decemberben avatják fel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »