Ballib nyilatkozatok április 4-én

A biztos április ballib bukás már csak a ballibek butább része nem tudja, lásd a Jákob-Rosszabbik féle társaságot és az MZP rajongói kört.

Pedig az eredeti MZP-terv még működőképes is volt, emiatt rendkívül veszélyes. Nagyjából a lengyel példa lebeghetett MZP előtt kezdetekben, ahol két jobboldal küzd egymással, egy európaipárti konzervatív és egy európaszkeptikus konzervatív. Csakhát Magyarországon ez nem működhet, az meg mégse lehet, hogy a ballibek vezére folyton a ballib értékek ellen beszél. Mára MZP elfogadta az összes létező progresszívista értéket, miközben gazdaságpolitikai téren eleve nem volt nézeteltérés közte és az “óballibek” közt. Közte és a DK között ma már tulajdonképpen az egyetlen eltérés, hogy még nem szidja a határontúli magyarokat és nem követeli helyidegen álmenekültek tömeges betelepítését.

A ballib tábor okosabb része – a DK – már felkészült. A vereség biztos tudatában, s már most előre mindent megtesznek, hogy ez a vereség ne az övék legyen. Látványosan alig kampányolnak, nem határolódnak el MZP legbutább szövegeitől se, még Gyurcsányné is jó előre bejelentette, marad EP-képviselő. Minden jelzi: a DK MZP-t fogja felelőssé tenni a kudarcért.

Az MSZP nyerő útja az egyesülés lenne a két jellegtelen mikropárttal, az LMP-vel és a P-vel, ez legalábbis minimalizálná a vereséget. Majd valamilyen balos fordulat. De szerintem az MSZP-sek túl ostobák ehhez, szóval nagyobb az esélye, hogy erre nem jönnek rá, majd a DK beolvasztja őket.

Hírdetés

A Jobbik sorsa azon múlik, bejut-e a Mi Hazánk. Ha igen, az a Jobbik vége lesz. Szerintem még az is simán megeshet, hogy egyes jobbikos képviselőkből idővel mihazánkos lesz.

Én tehát azt hiszem, csak a DK és a Momentum lesz talpon jövő ilyenkor. Kb. abban a viszonyban, mint a rendszerváltozáskor az SZDSZ és a Fidesz.

Gyurcsány pont az fogja tenni, amit Orbán 2006-ban: szavakban ki fog állni valamilyen tiltakozás mellett (lásd: lejt a választási rendszer, 1 millió ukrán szavazott, meghamisították a szervert, s hasonló ballibbant mítoszok), de közben arra játszik majd, hogy az egész összeomlik. Ő ugyanis tudja: nem “összefogás” kell, hanem egy erős ballib párt.

Jó móka lesz, az biztos.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »