Bajnokok Ligája döntő: Real Madrid – Liverpool, sporfogadási szorzók

Bajnokok Ligája döntő: Real Madrid – Liverpool, sporfogadási szorzók

Ma este minden szem a televíziók képernyőjére mered, jön a legrangosabb európai kupasorozat döntője. Benne két gigász összecsapásával, a spanyol és az angol bajnokság tavalyi legjobbjával.

A sportfogadási oldalak összehasonlítása alapján elmondható, hogy a mérkőzés favoritja többségük szerint a Real Madrid. Míg a bet365 magyar szerint spanyol bajnok végső győzelmére 90 perc után kétszeres, a Liverpool diadalára 3,5-szörös pénzt fizetnek.

A május 28-I döntőre a párizsi Stade de France stadionjában 80 ezer nézőt várnak. A franciák bizonyára boldogabbak lettek volna, ha a helyi kedvenc Paris Saint-Germainnek szurkolhatnak, őket azonban épp a döntőbe jutott madridiak ejtettek ki, az Mbappe – Meymar – Messi támadótrió ellenére.

A spanyol Real Madrid az idei hazai bajnokságot is megnyerte, míg a Liverpoolnak ezúttal a bajnoki ezüstérem jutott.

A Carlo Ancelotti által vezetett habfehér madridiak nem csak a ligát tudták megnyerni, emellett begyűjtötték a spanyol kupát is és három a madridi igazság alapon a BL-győzelemmel tripláznának. Ha sikerrel járnak, ez lesz a 14 Bajnokok-Ligája győzelmük, amivel messze maguk mögött tudhatnak bárki mást az európai élcsapatok közül.

A legtöbb BL trófeával rendelkező csapatok listáján a második a friss olasz bajnok AC Milan, őket pedig 3 csapat követi, köztük a Liverpool. Mint ismert, a 2024-2025-ös idénytől némileg megreformálják a Bajnokok Ligáját, ami azt is jelenti, hogy az eddigi 32 helyett 36 csapat kerül a csoportkörbe. A négycsapatos csoportokat egy nagy tabella váltja fel, viszont tíz helyett csak nyolc mérkőzést játszik majd mindegyik csapat a csoportkört felváltó ligaszakaszban (most hatot játszanak három ellenféllel, oda-vissza alapon.)

Ancelottinak ez lenne a menedzseri pályafutása során a 4. Bajnokok Ligája győzelme, ami példa nélküli a futball történelmében   A Real Madrid az idei szezonban elég hamar megszerezte a bajnokság első helyét, bár az utolsó pár fordulóban feljött a Xavi által vezetett Barcelona is, akik ugyan kevés eséllyel, de azért versenyben voltak az első helyért.

A Real Madrid támadósora, a Vinícius Junior, Karim Benzema, Rodrygo bombaformában érkezik Párizsba.

Hírdetés

Benzema az idei évben nyújtott teljesítményért még az Aranylabdára is esélyes, bár e téren az elmúlt években megszokhattuk, hogy vannak meglepetések.

Ancelotti elmondása szerint a sikerük kulcsa a csapaton belüli rendíthetetlen összhang és az emberséges viselkedés. Elmúlt győzelmeik is ezt támasztják alá.

A Liverpoolnál sem kétséges, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért. Mivel mindkét csapat attraktív, támadó futballt játszik, izgalmas mérkőzésre van kilátás.

A Liverpool idei régi-új csodacsatára Mohamed Salah. Az egyiptomi válogatott labdarúgó már számtalanszor hozta gólhelyzetbe saját magát és csapatát.

Az angol gárdában is családias légkör uralkodik. Kloppnak egyszer már sikerült őket elvezetnie a BL győzelemig. Kérdés, hogy hasonló kerettel, ezúttal mire jutnak majd a döntőben.

A Liverpoolnak idén már sikerült a BL címvédő Chelseavel szemben bezsebelni az FA Kupát, ami azt jelenti, hogy semmiképp sem zárják kupa nélkül a szezont. Jürgen Klopp bizakodva áll a mérkőzéshez azzal a tudattal, hogy idén is esélyesek, bár a többség inkább a madridiakat favorizálja. Klopp inkább visszavágónak tekinti a meccset a 2018-as, hasonló szituációban zajlott BL-döntőre gondolva.

Csapata számára nagyon fontos lesz magabiztos játék, és a gyors helyzet kialakítás, valamint az ellenfél hibáinak hatékony kihasználása.

A mérkőzés 21.00 órakor kezdődik. Játékvezető a francia Clément Turpin.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »