Az ünnepek alatt zárva lesznek az antigénteszteket biztosító mintavételi helyek

Az ünnepek alatt zárva lesznek az antigénteszteket biztosító mintavételi helyek

Az elkövetkező ünnepnapokon zárva lesznek az ingyenes antigénteszteket biztosító mobil mintavételi helyek – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

„Az ingyenes tesztelést a legközelebbi munkanapon lehet ismét igénybe venni, bármely olyan mintavételi helyen, amely rajta van az egészségügyi minisztérium weboldalán közzétett, folyamatosan frissülő listán” – pontosított a szóvivő.

Hírdetés

Az RT-PCR-tesztekkel való tesztelés az ünnepek alatt is folytatódni fog. „Ugyanakkor azt kérjük, hogy – mivel a kapacitásainkat teljesen kimerítettük -, az ünnepnapokon ezeket a mintavételi helyeket csak azok használják, akik kockázatosnak minősített országból tértek vissza, vagy tüneteik vannak” – tette hozzá.

Szenteste Kassán, Nagymihályban, Eperjesen, Poprádon és Trencsénben kellene ilyen mintavételi pontoknak lennie. December 26-án mintavételi helyek fognak működni Besztercebányán, Alsókubinban, Léván, Nyitrán, Érekújvárban, Eperjesen, Szakolcán, Trencsénben, Királyhelmecen, Zsolnán és Garamszentkereszten.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter mindenkit az intézkedések betartására szólított fel. „A szájmaszkviselés, a megfelelő távolságtartás és az alapos kézmosás az alapja annak, hogy megvédjük a saját egészségünket és a hozzátartozóink egészségét” – hangsúlyozta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »