Az ukránok fele Németországban szeretne dolgozni

Az ukránok fele Németországban szeretne dolgozni

Egy friss kutatás szerint a megkérdezett ukránok csaknem 48%-a nyilatkozott úgy, hogy szívesen menne állandó vagy ideiglenes munkára Németországba, ha lenne rá lehetősége – derült ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet kutatásának eredményeiből.

A felmérésből az is kiderült, hogy az ukránok 38,1%-a Csehországba menne dolgozni,

32,4%-a Ausztriába, 31,3%-a Lengyelországba, 23,8%-a Litvániába, 21,8%-a Szlovákiába, 13,4%-a Magyarországra, 7,8%-a Romániába, 6,7%-a pedig Moldovába – írja a Korrespondent.net.

Ugyanakkor a válaszadók 32,7%-a nyilatkozott úgy, hogy egyik országba sem menne el dolgozni, 0,6%-uk pedig nehezen válaszolt.

Hírdetés

A megkérdezettek többsége úgy véli, hogy az olyan közép-európai országok, mint Lengyelország, Románia, Szlovákia és Csehország többnyire barátságosak vagy semlegesek Ukrajnával szemben.

Az ukránok abszolút többsége ugyanakkor úgy véli,

hogy Lengyelország (52%) és Csehország (49,7%) kedvez Ukrajnának.

Ukrajnával kapcsolatban a legszkeptikusabb minősítést Magyarország kapta. A Magyarország hozzáállását barátságosnak érzékelők aránya azonban ebben az esetben is közel kétszerese (28%) azoknak, akik ellenségesnek tartják a hivatalos Budapest Kijevhez való viszonyát (15,5%).

Az ukránok utazás és kikapcsolódás tekintetében gyakrabban Németországot (67,5%) választották, Ausztriát (64,1%) és Csehországot (63,4%). Ezt Litvánia (52,1%), Lengyelország (51,7%) és Szlovákia (49,4%) követi gyakorlatilag azonos eredménnyel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »