Az SNS Harabint jelöli a Bírói Tanácsba

Az SNS Harabint jelöli a Bírói Tanácsba

Rudolf Huliak (SNS) koalíciós képviselő bejelentette, hogy az SNS Štefan Harabin volt igazságügy-minisztert javasolja a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Tanácsának jelöltjének. Ezzel a jelöléssel kapcsolatban az ellenzéki KDH, a Progresívne Slovensko (PS) és az SaS Harabin korábbi igazságszolgáltatási tevékenységére mutatott rá.

Viliam Karas, a KDH alelnöke rossz viccnek tartja Harabin jelölése. „A mai napig jelen vannak azok a károk, amelyeket Harabin okozott az egész igazságügyi rendszernek. Megengedhetetlen, hogy visszatérjünk ezekhez az időkhöz” – zárta szavait.

Az SaS szerint Harabin javaslata a Bírói Tanács tagi posztjára a koalíció kseftelésének bizonyítéka, és újabb lépés a jogállamiság lerombolása felé. Branislav Gröhling, az SaS elnöke szerint jogállamilag elfogadhatatlan lenne a jelölése. „Éles emlékeink vannak arról, mire volt képes Štefan Harabin igazságügyi miniszterként, a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Tanácsának elnökeként vagy a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnökeként, amikor érdekeit mindig a törvények fölé emelte”– tette hozzá Mária Kolíková (SaS) képviselő.

Hírdetés

Harabin Bírói Tanácsba való jelölésével kapcsolatos megfontolások azt bizonyítják, hogy a kormánykoalíció teljesen elvesztette a megfontoltságát – mondta Zuzana Števulová (PS) képviselő.

„Az igazságszolgáltatás harabinizálása ma már a legsötétebb korszak szinonimája, amelyet Szlovákia újkori igazságszolgáltatási történetében tapasztaltunk. Ezek az idők soha többé nem térhetnek vissza” – mutatott rá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »