Az SaS hallani sem akar egy esetleges ÁFA-emelésről

Az SaS hallani sem akar egy esetleges ÁFA-emelésről

Az SaS a koalíciós tanács szintjén is vétóz majd bármilyen ÁFA-emelésre vonatkozó javaslatot, jelentette ki Ondrej Šprlák pártszóvivő.

Az ÁFA emelése Richard Sulík (SaS) szerint „teljesen elfogadhatatlan.“

„Ebből adódóan is vétózunk majd minden erre vonatkozó javaslatot a koalíciós tanács szintjén. Ha azt akarjuk, hogy jól működjön a koalíciónk, be kell tartanunk a szabályokat,“

jelentette ki.

Sulík szerint ugyanakkor helyes döntésnek tartja a családtámogatást. Ugyanolyan fontosnak nevezte ugyanakkor az adó- és járulékrendszer reformját is.

Hírdetés

„Semmiképp sem jó út az ÁFA-emelés, és olyan populista javaslatokkal előállni, amelyekről nincs egyetértés a koalíciós partnerek között,“

tette hozzá az SaS elnöke.

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke vasárnak szintén visszautasította az ÁFA-emelést. Hozzátette ugyanakkor, hogy ilyen javaslat a koalíciós tanács asztalára egyelőre nem is érkezett, A kormánypártok egyelőre csak a családtámogatások növelésével foglalkoztak.

Igor Matovič (OĽANO) szombaton jelentette be, hogy új pénzügyi tervezetre van szükség. Hogy ez mit jelent, arról külön cikkben számolunk be olvasóinknak.

Teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »