Az RMDSZ Ráduly Istvánt javasolja Kovászna megyei prefektusnak

Az RMDSZ Ráduly Istvánt javasolja Kovászna megyei prefektusnak

 

Dr. Ráduly Istvánt, Uzon község polgármesterét nevesítette prefektusnak az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, erről döntött többségi szavazattal szerdán a területi szervezet Állandó Tanácsa.

„Az elmúlt években jelentősen megromlott a viszony az önkormányzatok és a prefektúra intézménye között, sőt mondhatni, a székelységet érő támadások háttérintézménye lett. Ráduly István jelölésével a szakmai vonalat szeretnénk visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere, amelynek fő célja nem a gáncsoskodás, hanem az együttműködés és az építkezés. Ugyanakkor fontos, hogy az államigazgatás megyei szintű vezetője összhangot teremtsen az intézmények működése területén” – fejtette ki Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Hírdetés

Dr. Ráduly István 52 éves, jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Több mint tíz éve megszerezte a magas köztisztviselői státust is, 2004-ben választották meg először Uzon község polgármesterének. „Tizenhetedik éve vagyok a megye egyik nagyközségének polgármestere, ez idő alatt sikerült olyan eredményes csapatot kialakítani, amelynek tagjaival közösen számos pályázatot bonyolítottunk le, jelentős mértékben modernizálva településeinket. Ez a megbízatás kihívás számomra, célom, hogy javítsunk a prefektusi intézmény és az önkormányzatok közti viszonyon, növekedjen a dekoncentrált intézmények hatékonysága, mindebből csakis a háromszéki emberek nyerhetnek, nemzetiségtől függetlenül. Bízom benne, hogy lehet jó hangulatot teremteni és a szakmai szempontokat érvényesíteni, a fenntartható fejlődést szorgalmazni és segíteni” – fogalmazott Dr. Ráduly István.

 

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »