Az OTP Bank Románia megduplázta nyereségét tavaly

Az OTP Bank Románia megduplázta nyereségét tavaly

 Az OTP Bank Románia tavalyi adózás utáni eredménye elérte az 58 millió lejt (1 lej 77,11 forint), ami több mint kétszerese a 2020-ban jegyzett 22 millió lejnek – közölte pénteken a magyar bank romániai leányvállalata.

   A működési eredmény 2021-ben 24 százalékkal, 123 millió lejre csökkent. Ez főként a működési kiadások 18 százalékos növekedésével magyarázható. A kiadások emelkedésének nagyobb része a bank 2019-ben elindított növekedési stratégiájának költségeiből adódik, amelynek jegyében például 8 százalékkal bővült az alkalmazottak száma.

   Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója elmondta, hogy a 2019-ben elkezdett növekedési stratégia követése lépésről-lépésre közelebb viszi az OTP Bank Romániát a piaci pozíciójával kapcsolatos céljához, így az üzleti tevékenységüket tekintve egyre nagyobb a piaci részesedésük, és ennek köszönhetően pozitív az év végi eredményük, a hitelezési és megtakarítási állományok is dinamikus, kétszámjegyű növekedést mutatnak.

Hírdetés

   Hozzátette: a beruházások megalapozzák a további növekedést, így idén is ezen az úton haladnak tovább. Finanszírozzák a helyi gazdaságot és a vállalkozásokat, lehetőségeik szerint mérsékelve ügyfeleik növekvő finanszírozási költségeit, és folytatják a digitális és hálózati fejlesztéseket – mondta a vezérigazgató.

   A nettó kamatbevétel 10 százalékkal nőtt, és elérte a 498 millió lejt. A teljesítő hitelek állománya 21 százalékkal, a jelzáloghiteleké 25 százalékkal bővült 2020-hoz képest. Az árfolyamszűrt betétek állománya 17 százalékkal bővült, a hitel-betét arány pedig 4 bázisponttal, 118 százalékra emelkedett.

   A helyi jelentési előírások szerint a bank eszközállománya elérte a 18,5 milliárd lejt, ami 24 százalékos növekedés.
 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »