Az ötödikesek tesztelése májusban, a kilencedikeseké márciusban lesz

A 2022/23-as tanévben a szlovákiai alapiskolák ötödikeseinek tesztelése, tudásuk felmérése 2023. május 17-én lesz. A kilencedikesek országos tesztelésére pedig az új tanévben március 22-én és március 23-án kerül sor. Az oktatásügyi minisztérium weboldalán már pontosan ismertette ezeket az időpontokat.

Az országos tesztelés során az ötödikesek az ország valamennyi alapiskolájában matematikából, szlovák nyelv és irodalomból írják a tesztet, a magyar tanítási nyelvű alapiskolák diákjai pedig magyar nyelv és irodalomból.

Hírdetés

A kilencedikesek 2023. március 22-én matematikából, szlovák nyelv és irodalomból, a magyar tanítási nyelvű alapiskolák végzősei magyar nyelvből és irodalomból írnak felmérést. Majd egy nappal később a magyar tanítási nyelvű alapiskolák kilencedikesei szlovák nyelvből és irodalomból, az ukrán tanítási nyelvű alapiskolák végzősei ukrán nyelvből és irodalomból adnak számot tudásukról. A tesztelésben részt vesznek a nyolcosztályos gimnáziumok negyedikes tanulói is. A minisztérium pótterminust is kijelölt a felmérésekre, ezt 2023. április 5-ére tette.

Az érettségizők szóbeli vizsgái 2023. május 22. és június 9. között lesznek, ezek pontos dátumát a regionális oktatásügyi hivatalok jelölik ki.

(BM/Felvidék.ma/webnoviny.sk)  


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »