Az ország egyik fele napos, a másik csapadékos lesz

Az ország egyik fele napos, a másik csapadékos lesz

A Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű.

Vasárnap szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Forrás: OMSZ)

Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hírdetés

(Forrás: OMSZ)

Este gyengén felhős vagy derült lesz az ég, hajnaltájt a Dunántúl nyugati, délnyugati része fölé vastagabb felhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű, esetleg a délnyugati határszélen lehet kisebb csepergés.

(Forrás: OMSZ)

Eleinte még lengedezni fog az északias szél, ám gyorsan mérséklődik a légmozgás. A késő esti 3, 12 fokról hajnalra -4, +4 fok közé csökken a hőmérséklet. Fagyni elsősorban derült szélcsendes völgyekben, fagyzugokban, nagyobb eséllyel északkeleten fog.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »