Az oroszok által elfoglalt Herszon régiót Oroszországhoz csatolnák

Az oroszok által elfoglalt Herszon régiót Oroszországhoz csatolnák

Hivatalos kérelmet tervez benyújtani az Ukrajnában található, Oroszország által megszállt Herszon-régió oroszok által kinevezett vezetése Vlagyimir Putyin elnöknek, melyben a terület Oroszországhoz való csatolását kérelmezik – számol be a RIA Novosztyi orosz portál.

Mint írták, Herson régió hatóságai (a régió elfoglalása után az oroszok a saját emberekeiket tették oda – szerk.) Putyinhoz fordulnak azzal a kéréssel, hogy vonják be a régiót Oroszországba.

Hírdetés

A hírportál nem tesz említést arról, hogy nem a lakosság, hanem az oroszok által kinevezett katonai fennhatóság kérte meg a Kremlt arra, hogy Oroszországhoz csatlakozhassanak. 

A katonai fennhatóság azt is jelezte közleményében, hogy nem akarnak szakadár köztársaságot létrehozni, sem pedig népszavazást tartani a csatlakozásról.

Ukrajna az elnúlt napokban azonban folyamatosan foglalja vissza a kisebb falvakat és városokat a térségben, így elképzelhető, hogy akár Herszon város ellen is offenzívába lendülhetnek, főleg ha megérkeznek a régióba a nyugati nehézfegyverek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »