Az omikronra való felkészülés jegyében hatalmas sátrakat fognak létesíteni a kórházak előtt

Az omikronra való felkészülés jegyében hatalmas sátrakat fognak létesíteni a kórházak előtt

Nyitókép: Agel SK

Az elkövetkezendő napokban az omikron okozta újabb hullámra való felkészülés jegyében hatalmas sátrakat fognak létesíteni a kórházak előtt. A sátrakat kizárólag a covidos betegek számára fogják fenntartani, hogy ezzel is tehermentesítsék a sürgősségi osztályokat – számolt be a TvNoviny.sk.

Már Szlovákiában is egyre jobban terjed az omikron variáns, és senki sem tudja teljes biztonsággal megmondani, hogy mit hoz magával. Az eddigi tapasztalatok alapján a lefolyása enyhébb, viszont a gyors terjedése miatt sok fertőzöttre, és a sürgősségi osztályok túlterheltségére számítanak.

Az egészségügyi tárca korábban bejelentette, hogy tábori kórházakat létesít, ezt a tervet azonban elvetették, és újjal álltak elő. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter ún. triázs sátrak felépítését javasolja a covidos betegek számára.

Hírdetés

„Azok az emberek, akik rosszul érzik magukat vagy tüneteik vannak, öntesztet végeznek vagy teszteltetni szeretnék magukat, felkereshetik a sátrakat, ahol az egészségügyi személyzet felveszik a kórtörténetüket és az állapotuk alapján a sürgősségi osztályra irányítják őket“

– mondta a miniszter.

A sátrakban azt is kiderítik, hogy a páciensnek szüksége van monoklonális ellenanyagokra vagy vírusellenes gyógyszerekre. Személyzeti erősítést a medikusok körében keresnek, ennek érdekében a kormány jóváhagyta, hogy beleszámítja a gyakorlatukba a kórházban végzett segítségüket.

A sátrakat először a legnagyobb egyetemi kórházak előtt fogják felállítani, majd szükség szerint az egyes régiókban is. Az első sátrakat már a héten felhúzhatják.

TvNoviny.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »