Az OĽANO frakciója tárt karokkal várja a Za ľudí megmaradt képviselőit

Az OĽANO frakciója tárt karokkal várja a Za ľudí megmaradt képviselőit

Ha van kedvük, a Za ľudí megmaradt képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába – jelentette ki Michal Šipoš, az OĽANO képviselői klubjának elnöke. Miután a Za ľudíból hatan átültek az SaS frakciójába, a pártnak csak négy parlamenti képviselője maradt: Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská. A házszabály szerint minimum 8 taggal működhet egy parlamenti frakció.

Ha van kedvük, a Za ľudí képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába, minden tisztességes, demokratikusan gondolkodó embert szívesen látunk”

– mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Šipoš. Hozzátette, nyilván időre van szükségük, hogy elrendezzék a fejükben a dolgokat.

Hírdetés

Šipoš emlékeztetett, hogy ha egy frakció létszáma nyolc fő alá csökken, automatikusan megszűnik. Ezzel arra reagált, hogy Boris Kollár házelnök (Sme rodina) szerdán (szeptember 8.) kijelentette, áttanulmányozza, milyen lehetőségek vannak a Za ľudí frakciójának további működésére.

Richard Sulík, az SaS elnöke a Mária Kolíkát támogató hat képviselő átlépése után kijelentette, pártja fenn akarja tartani a jelenlegi kormánykoalíciót, az egyetlen feltétele, hogy Kolíková igazságügyi miniszter maradjon.

Válaszul Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke kijelentette, hogy a kilépők elárulták a párt érdekeit és tagságát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »