Az OBH elnöke figyelmeztette Magyar Péter anyját

Magyar Péter arról írt csütörtökön a Facebookon, hogy „rogáni propagandisták” támadják az édesanyját, Erőss Mónikát, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökhelyettesét, amiért ő azt mondta róla: segített neki a március 15-i tüntetés szervezésében. Magyar szerint anyja mindössze annyit tett, hogy meghallgatta, támogatta, „néha megölelt, biztatott, és persze nagyon aggódott.”

A Telexnek az OBH Erőss Mónikával kapcsolatban arról írt, hogy „a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával dr. Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét bírói tisztségéből 2024. július 10. napjával – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – felmentette. Dr. Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.”

Válaszuk szerint Magyar Péter édesanyja felkereste az OBH elnökét, és arról tájékoztatta, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, a március 15-i esemény szervezésében nem vett részt, „fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja”.

Hírdetés

Az OBH hozzátette, hogy a hivatal elnöke, Senyei György felhívta Erőss Mónika figyelmét arra, hogy „bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet”.

Magyar Péter úgy fogalmazott, „talán az több kérdést felvet, amikor az Országos Bírói Hivatal elnöke a saját lakásán konyakozik a regnáló igazságügyi miniszterrel, miközben valószínűleg nem a gyeplabda szabályairól társalognak.”

Ezzel kapcsolatban az OBH azt írta a Telexnek, hogy

Varga Judit igazságügyminiszter magánlátogatást tett az OBH elnökének családjánál, melynek keretében az OBH elnökének újszülött gyermekét látogatta meg.

(24)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »