Az iskola és az óvoda épületének felújítását tervezik Gömöralmágyon

Az iskola és az óvoda épületének felújítását tervezik Gömöralmágyon

Uniós támogatásból újítaná fel az alapiskola és az óvoda épületét a rimaszombati járásbeli Gömöralmágy község önkormányzata. A beruházás célja az energiafogyasztás csökkentése. A beruházás becsült költségvetése több mint 1,3 millió euró – tájékoztatott Agócs Gyula, a település polgármestere.

„A több mint negyvenéves iskolaépület már meglehetősen rossz állapotban van. Az energetikai ellenőrzés szerint 80 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el a felújítással” – mondta el a polgármester, és hozzátette, az elmúlt évtizedekben nem végeztek nagyobb javításokat az épületen. A polgármester tájékoztatása szerint az óvodába jelenleg több mint 40, az alapiskolába pedig több mint 240 gyerek jár. A terv szerint szigetelik és újravakolják a kétszintes iskolaépület, kicserélik az ablakokat és az ajtókat, felújítják a fűtésrendszert, az elektromos vezetékeket és a belső világítást. A tornaterem felújítása nem szerepel a projektben.

Hírdetés

Az almágyi iskola rekonstrukciójának teljes költségvetése a közbeszerzési hivatal tájékoztatójában megjelent információ alapján közel 1 340 000 euró. Az önkormányzat európai forrásból fog támogatást igényelni a projektre, a tervek szerint június végéig benyújtja a pályázatot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »