Az IKEA-NANE már betiltotta a véleményszabadságot is – egyre sötétebb dolgok kerülnek napvilágra

Ahogyan arról korábbi cikkünkben hírt adtunk, a magyar férfiszervezetek bojkottra szólítottak fel az IKEA ellen, mert a multicég tevékenysége során a férfiakat súlyosan megkülönböztető, lényegében férfigyűlölő szervezeteket, a NANE-t és a PATENT-et választotta társadalmi akciójának partneréül, kampányfilmjében férfiellenes sztereotípiákkal sértette meg a férfiak méltóságát, és tevékenysége során figyelmen kívül hagyta a családon belüli erőszak fiú és férfi áldozatait. Néhány nap leforgása alatt férfiak ezrei írták le ellenvetéseiket a Facebook-on és YouTube-on egyaránt az okkal kifogásolható kampányvideó alatt. A hangjukat felemelő férfiak rávilágítottak a multicég nőszervezeti partnerei körül észlelhető anomáliákra, bojkottra szólítottak másokat is, miközben kijelentették, soha többé nem vásárolnak az IKEA üzleteiben. Az IKEA sablonszövegekkel igyekezett hárítani a vásárlói kritikákat, de ez szükségszerűen ezzel nem nyugatattak meg senkit sem. A hozzászólások olyan kínos részleteket is felszínre hoztak és olyan mértékben hiteltelenítették el az IKEA-t, hogy végül mára radikális megoldásra szánták el magukat: YouTube felületükön eltüntették, törölték az összes korábbi véleményt és letiltottak minden további hozzászólást. Úgy tűnik, inkább a kritikus hangok elfojtásával próbálkoznak, minthogy eleget tegyenek a megsértett férfiak kritikájának és a férfiszervezetek kérésének, hogy az inkriminált kampányvideót távolítsák el az internetről illetve forgassák újra megfelelő formában.

Nézzük sorban, hogy milyen súlyos problémát tártak fel a dühös bojkottőrök és az ügyről cikkező újságírók. Az IKEA egyik felháborodott férfivásárlója vette észre a NANE weboldalán, hogy csak színlelik a közhasznúsági beszámolók és az egyszázalékos adófelajánlásokról szóló beszámolók nyilvánosságra hozását, holott erre törvény kötelezné őket. A beszámolók helyén csak üres weblinkek állnak. Tizenhat évnyi beszámoló tűnt el a társadalmi kontroll kíváncsi tekintete elől. Az IKEA szakemberei a panaszra úgy reagáltak, hogy továbbították az észrevételt a NANE felé és kérik a vásárlót, hogy ezt maga is tegye meg. Habár az észrevétel hosszú napokkal ezelőtt született, a NANE továbbra sem tett eleget törvényi kötelezettségének. (Itt láthatjuk, pontosabban nem láthatjuk: NANE közhasznúsági jelentéseit) Bizonyára úgy hiszik, ők a törvények felett állnak.

Nem régen a Magyar Nemzet is egy cikket tett közzé az IKEA-NANE kampányról, amelyben rávilágítottak, hogy a nőszervezet csak a “lelki bántalmazásokkal” kapcsolatos, szakmailag megkérdőjelezhető, tíz éves statisztikákat emelt ki a kampányvideóban, amivel torzítva sugalmazza, hogy a nők rendszeresen “férfi erőszaktevők” súlyos terrorjának vannak kitéve. Ezen kívül a cikk már címével is céloz rá, hogy a NANE és a holdudvarába tartozó “civilek” jórészt külföldről felbérelt társadalmi felforgatók, ezért fordulhat elő, hogy “tüntetéseiken” a jelmondatokat sem kimondani, sem leírni nem tudják; a “semmit rólunk nélkülünk” az ő dialektusukban úgy hangzik, hogy “sámi rólu námkülö”. Mindezek hatására sokan felvetik, hogy a NANE társadalmi támogatottsága valójában aligha létezik, egy külföldi ügynökszervezetről van szó, amely Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának pénzén kívül elteszi a Magyar Állam költségvetési támogatásait is. A Magyar Nemzet értesülése szerint ezen felül most még az IKEA 35 millió forintját is bezsebelhetik. Ebbe már csak azért is borzalmas belegondolni, mert alapos okkal feltételezhetjük, hogy ezt a pénzt sem fogják másra költeni, leginkább csak újabb a férfigyűlöletet felszító kampányokra és kamutüntetők importálására külföldről. Emiatt is sokan adnak hangot annak a véleményüknek, hogy kérni kellene a NANE civilszervezeti státuszának ügyészségi felülvizsgálatát és kezdeményezni lenne szükséges a radikális feminista szervezet közhasznú jogállásának megvonását.

Hírdetés

Habár az IKEA cenzorai éppen lázasan azon dolgoznak, hogy a társadalmi kritikának még a nyomat is eltüntessék, most megmentünk a köznyilvánosságnak néhány véleményt illetve azoknak egyes részleteit, amelyeket az IKEA nyilvános felületeire írtak ki a felháborodott vásárlóik:

 

 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »