Az év végéig egymillió adag, az omikronhoz igazított vakcina érkezik Szlovákiába

Az év végéig egymillió adag, az omikronhoz igazított vakcina érkezik Szlovákiába

Az év végéig egymillió, az új típusú koronavírus omikron változatához igazított vakcina érkezik Szlovákiába. Ezen kívül további ötmillió adag vakcinára kötött szerződést az ország, ezek a jövő évtől fokozatosan érkeznek – jelentette be Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt).

A miniszter azt mondta, reméli, növekedni fog a védőoltások iránti érdeklődés. Hozzátette, a minisztérium tovább bővíti azoknak a központoknak és orvosi rendelőknek a hálózatát, ahol be lehet adatni az oltást. „Az lenne ideális, ha mindenki, aki az első három adagot megkapta, beadatná a negyediket is” – zárta Lengvarský.

Hírdetés

Az omikronhoz igazított vakcinára szeptember 20. óta lehet regisztrálni. Ez a vakcina csak emlékeztető oltásként adható be, legkorábban három hónappal az utolsó oltás, vagy a Covid-19 betegség leküzdése után .

Az érdeklődők a corona.gov.sk oldalon regisztrálhatnak. A vakcinákat a Pfizer/BioNTech és a Moderna gyártja. Az összes, Szlovákiában korábban alkalmazott Covid-19 elleni vakcina után beadható.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »