Az esküdtek szerint Johnny Depp nem követett el erőszakot Heard ellen

Az esküdtek szerint Johnny Depp nem követett el erőszakot Heard ellen

Ahogy korábban beszámoltunk róla, tegnap ítéletet hoztak Johnny Depp és Amber Heard hetek óta zajló tárgyalássorozata után. Az esküdtszék mindkettejüket felelősnek találta rágalmazásért az egymás elleni pereikben. Az esküdtek lényegesen több kártérítést ítéltek meg Deppnek, ami a színész „jogi elégtétele”.

Mint ismert, Johnny Depp beperelte Heardot, Elsőként Johnny Depp perelte be Amber Heard színésznőt 50 millió dollárra becsületsértésért, amiért válásuk után Heard „családon belüli erőszak áldozatának” nevezte magát egy véleménycikkben, és bár nem nevezte meg Deppet, a színész szerint mindenki készpénznek vette, hogy ő volt a tettes, ezzel pedig Depp szerint a nő tönkretette a karrierjét. Heard beperelte szintén volt férjét rágalmazás miatt.

Az esküdtszék megállapította, hogy Heard három külön nyilatkozatban rágalmazta Deppet a The Washington Post című cikkében, míg Johnny Depp ügyvédje nyilatkozatával rágalmazta Heardot. 

Az esküdtszék Deppnek 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg. Heard szintén perelte Deppet, ebben az ügyben három állításból egy esetben adtak igazat Heardnek, és 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki. Az ítélet tulajdonképpen azt jelenti, hogy

az esküdtek szerint Depp nem követett el erőszakot Heard ellen.

Joey Jackson, a CNN jogi elemzője szerint az ítélet „iszonyatos” jogi győzelem Depp számára, és elutasítás Heard számára.

„Ez egy óriási győzelem” – mondta Jackson. „Amit le kellett küzdenie, az az első kiegészítés problémája volt, ami az, hogy mindannyiunknak joga van kifejezni gondolatainkat és véleményünket. Az esküdtek azt mondták, hogy igen, Önnek van joga az első kiegészítésre, hacsak nem mond olyan dolgot, amely hamis és sérti valakinek a hírnevét, és kárt okoz neki a jövőre nézve.”

David Shane, Amber Heard szóvivője azt mondta, hogy

Hírdetés

fellebbezni kíván az ítélet ellen.

A CNN tudósítása szerint Heard lesütötte tekintetét a tárgyalóteremben, amikor felolvasták az ítéletet. Depp nem volt jelen a bíróságon, de kiadott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy „az esküdtszék visszaadta neki az életét”.

„Az ügy előterjesztésének célja kezdettől fogva az volt, hogy felfedje az igazságot, függetlenül az eredménytől. Az igazság kimondása olyasvalami, amivel tartozom a gyerekeimnek és mindazoknak, akik kitartottak mellettem.” 

Depp ügyvédei szerdán köszönetet mondtak az esküdtszéknek, és azt mondták: „Itt az ideje lapozni, és a jövőbe tekinteni”.

„Hálásak vagyunk, nagyon hálásak vagyunk az esküdtszéknek a gondos mérlegelésért” – mondta Camille Vasquez ügyvéd a bíróságon kívül az újságíróknak.

Heard közleményében azt mondta, hogy „szíve fáj” az ítélet miatt.

„Az a csalódás, amit ma érzek, szavakkal kimondhatatlan. Összetört a szívem, amiért a rengeteg bizonyíték sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak volt férjem aránytalan hatalmával és befolyásával”

– mondta Heard.

Depp és Heard 2009-ben ismerkedtek meg a „The Rum Diary” című filmjük forgatásán, és 2015-2016 között házasok voltak, mielőtt elváltak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »