Az EMNP azt kéri, zárja ki az RMDSZ a székelykeresztúri képviselõjét, aki bántalmazta a néppárt egyik tagját

Az EMNP azt kéri, zárja ki az RMDSZ a székelykeresztúri képviselõjét, aki bántalmazta a néppárt egyik tagját

Az EMNP közlése szerint néhány napja a rugonfalvi halastónál egy helyi RMDSZ-es képviselő – többedmagával – súlyosan bántalmazta az Erdélyi Magyar Szövetség székelykeresztúri szervezetének egyik tagját, az Erdélyi Magyar Néppárt volt önkormányzati képviselőjét.

Hírdetés

„A nyílt erőszakkal szemben egyetlen fegyverünk lehet: ha azt a leghatározottabban elítéljük és végérvényesen elhatárolódunk az erőszaktevőktől. Ezt várja el teljes közösségünk az RMDSZ vezetőitől” – szögezik le ezzel kapcsolatban kiadott közleményükben.

A Lőrincz Árpád, az Erdélyi Magyar Néppárt udvarhelyszéki szervezetének elnöke által aláírt közleményben még azt írják: „A társunkra támadó RMDSZ-es képviselő tettével méltatlanná vált tisztségének betöltésére, s épp ezért elvárjuk pártjának vezetőitől, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy mindenki számára világossá váljon: a lehető leghatározottabban elítélik kollégájuk brutális megnyilvánulását. Felszólítjuk ezért RMDSZ döntéshozóit, hogy nyilvánosan határolódjanak el székelykeresztúri képviselőjüktől, és zárják ki soraikból!

A közlemény ugyan nem említ neveket, de az incidensről a sajtó is beszámolt: az UH.ro azt írja, hogy gumibottal vertek meg egy férfit szerda kora este a rugonfalvi halastó mellett. Az áldozat és a terület tulajdonosa szerint az elkövetők Barabás Zoltán, a halastó volt bérlője, egyben RMDSZ-es önkormányzati képviselő és annak a fia voltak. Az áldozat pedig Kecskés Dénes Attila, a 2020-as önkormányzati választásokon győztes fél, a Változás Székelykeresztúr mozgalom elindítója, aki tanácsosjelölt is volt, de végül nem kapott, vagy nem vállalt mandátumot. Barabás Zoltán nem kívánt nyilatkozni az ügyben a lapnak, az áldozat viszont elmesélte, mi történt és hogy vélhetően a halastó körüli tulajdonjog-viszály áll az ügy hátterében. (közlemény/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »