Az emberek több mint a fele az előrehozott választásokban látja a megoldást

Az emberek több mint a fele az előrehozott választásokban látja a megoldást

A jelenleg kisebbségben kormányzó OĽaNO, Sme rodina és Za ľudí hármas egy közvélemény-kutatás résztvevőinek 43 százaléka szerint nem tart ki az idei év végéig sem. Az IPSOS ügynökség a TA3 által rendelt közvélemény-kutatást online metódussal, reprezentatív mintán, 1050 résztvevővel szeptember 13. és 15. között végezte.

A résztvevőket arról kérdezték, véleményük szerint meddig tart ki a kisebbségi kormány. A megkérdezettek csaknem 20 százaléka szerint ez a kormány még a jövő év nyaráig sem húzza ki. Azt, hogy a jelenlegi kormány kitart a 2024-ben esedékes rendes parlamenti választásokig, a megkérdezettek 14 százaléka gondolja, s ugyancsak 14 százalékuk nem tudott vagy nem akart a kérdésre választ adni.

Hírdetés

A résztvevőket kérdezték a jelenlegi koalíciós válság lehetséges megoldásáról is, akiknek a 61 százaléka az előrehozott választások mellett szavazott. A megkérdezettek több mint a fele (52%) Igor Matovič pénzügyminiszter kormányból való távozását, majd az SaS kormányba való visszatérését tartaná a helyzet megoldásának.

Az államfő által kinevezett szakértői kormányt tartaná teljes mértékben vagy inkább elfogadhatónak 39 százalékuk, 37 százalékuk a kisebbségi kormányt az SaS támogatásával, 33 százalékuk pedig a kormányba való visszatérésével. A legkisebb támogatottságot (13%) a Kotlebáék által támogatott kisebbségi kormányzás, mint lehetséges megoldás kapta.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »