Az előválasztás manipulációs botránya után több pozíciójáról is lemond az MSZP elnökségi tagja

Az előválasztás manipulációs botránya után több pozíciójáról is lemond az MSZP elnökségi tagja

Október 15-ével lemond választókerületi elnöki, és az országos választmány tagi pozíciójáról Halmi József, az MSZP elnökségi tagja – közölte a szocialista politikus keddi Facebook-posztjában.

Az elmúlt hónapok eseményeit látva, gondolom, nem kell megindokolnom ezt a cselekedetemet – írta, ami alatt a Szabolcs megye 5. számú választókerületében kitört botrányra és annak következményeire gondolt a győrteleki polgármester.

Hírdetés

Mint beszámoltunk róla, egy nyilvánosságra került hangfelvételen egy DK-s aktivista arról beszélt egy érdeklődőnek, hogy a Fidesz segíteni fog közös jelöltjüknek, a szocialista Papp Ildikónak az előválasztáson úgy, hogy ők is küldenek szavazókat a jobbikos Földi István ellen.

A hangfelvétel után az MSZP jelöltjének kampányfőnöke, Halmi József állítólagos korrupciós ügyekre hivatkozva etikai eljárást indított a jobbikos Földivel szemben az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) előtt, de ez elbukott, a tagok nem adtak hitelt a bizonyítékoknak. Pedig maguk a bizonyítékok is érdekesek voltak, azokat – az ügyészségi, adóhatósági iraokat – ugyanis Halmi nagy valószínűséggel egy fideszes polgármestertől kaphatta. A kormánypártiakkal ápolt jó kapcsolata azonban nem csak itt tűnt ki, hanem ott is, hogy nyilvánosan felvállalta kiváló barátságát a térség fideszes képviselőjével, Kovács Sándorral.

A botrány hatására korábban már kilépett a Demokratikus Koalícióból a hangfelvételen szereplő tag, illetve egyik választókerületi szervezőtársa is. Ezt a sort folytatja most Halmi József azzal, hogy több fontos pozícióját is elhagyja az MSZP-n belül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »