Az ellenzék szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin bábja lett

Az ellenzék szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin bábja lett

Az ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor moszkvai tárgyalása azt bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök diktatúraépítést tanul az orosz vezetőtől.

Márki Zay Péter szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin bábja, és Európában megbukott. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Facebookra feltöltött videójában beszélt erről. „Orbán Viktor Putyin bábjává vált. Érthető ez annak a fényében, hogy a 12 év alatt felhalmozott irdatlan méretű ellopott vagyont, amely a családja és strómanjai nevén halmozódott fel, csak akkor tudja megtartani, hogyha Magyarország nem az Európai Uniónak a normáit követi. Akár kiléptet bennünket az Európai Unióból is.”

Hírdetés

Oroszországgal korrekt kapcsolatot kell ápolni, de ez nem jelentheti az orosz érdekek feltétel nélküli kiszolgálását, mondta Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Abba nem fér az bele, hogy akkor, amikor Oroszország agresszorként viselkedik Ukrajnában, akkor a magyar külügyminiszter vagy az egész külpolitika sunnyog vagy éppen lelkesen tapsol.”

„Orbán Viktor Vlagyimir Putyintól vesz leckéket arról, hogyan kell keleti diktatúrát építeni” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője. „Mi nem akarunk keleti diktatúrában élni, mi nyugati demokráciában akarunk élni.”

„Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül” – közölte a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX. A moszkvai tárgyalásra reagálva néhány helyen a magyar és az orosz vezető képével ragasztotta át a Civil Összefogás Fórum a Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátjait. Az ellenzéki párt aktivistái emlékeztettek: Orbán Viktor 2007-ben még úgy nyilatkozott, nem szabad megengedni, hogy az oroszok a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Ma már viszont az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. „A főnök Putyin, a miniklón pedig Orbán Viktor” – olvasható a Momentum TizenX közleményében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »