Az ellenzék szerint elkelne egy "Nemzeti Oltási Bizottság"

Az ellenzék szerint elkelne egy "Nemzeti Oltási Bizottság"

Hatpárti közlemény született arról, hogyan lehetne másként is oltani Magyarországon.

„Nemzeti Oltási Bizottság” vegye át az oltási program végrehajtását a kormánytól – követelte hat ellenzéki párt szombaton.

A DK, az MSZP, az LMP és a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd közös – az MTI-hez eljuttatott – közleményében azt írta: „Orbán Viktor megbukott. Magyarországnak ma kormányzásra képtelen kormánya van”.

Az első és legfontosabb feladatnak a tömeges oltások gyors és zökkenőmentes megszervezését nevezték az ellenzéki pártok, megjegyezve: „bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és kormánya erre képtelen és alkalmatlan”.

Közölték: „minden más esetben indokolt lenne Orbán Viktor azonnali lemondása, ám most, a járvány és a gazdasági válság miatti drámai helyzetben az emberi életek és egzisztenciák megmentése minden más szempontot felülír”.

Hírdetés

Úgy folytatták: a „demokratikus ellenzéki pártszövetség kezdeményezi és követeli”, hogy a járványügyi szakemberek, az orvosi kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület, a Nemzeti Oltási Bizottság vegye át az oltási program megtervezését és végrehajtását.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan a kormány adja át az önkormányzatoknak, hogy azok saját maguk szervezhessék meg településeik oltási programjait – írták.

Álláspontjuk szerint az önkormányzatok eddig gyorsabban, hatékonyabban, emberségesebben reagáltak a járványra és a válságra, mint a kormány, most is készek és alkalmasak a cselekvésre.

A kormányzásra képtelen, bukott kormány miatt 2022-ben a kormányváltás immár nem csak lehetőség, de szükségszerűség is Magyarországon. Ezen múlik a válság utáni talpra állás és jóvátétel – olvasható a kommünikében.

„Addig azonban minden erőt a járvány és a válság hatásainak kivédésére, a magyar életek és egzisztenciák megóvására kell összpontosítani, a demokratikus ellenzéki pártszövetség ebben készen áll együttműködni az alkalmatlan kormány helyett az oltási programot lebonyolító Nemzeti Oltási Bizottsággal és az önkormányzatokkal” – áll a hatpárti közleményben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »