Az egyiptomi vezetés párbeszédre hívta az egymással rivalizáló palesztin frakciókat

Az egyiptomi kormány kibékülést szolgáló párbeszédre hívta a rivális Hamász és Fatah palesztin frakciók vezetőit a jövő hétre Kairóba – közölte kedden az Extra News helyi egyiptomi hírtelevízió.

A jelentés szerint az egyeztetéseket Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő és a Palesztin Hatóságot (PH) vezető Mahmúd Abbász palesztin elnök vezetésével folytatják majd.

A televízió közölte, hogy az erre vonatkozó elképzelésekről Abbász Kámil, az egyiptomi hírszerzés vezetője tájékoztatta a palesztin feleket hétfőn, a Gázai övezetben tett látogatásakor. Kairó a többi között ütemterv kidolgozását javasolja a palesztin frakciók kibékítésére.

Hírdetés

Jahja Szinvar, a Hamász mozgalom gázai illetékes vezetője a Kámillal folytatott megbeszélések után kijelentette, hogy már a közeli napokban megindulhatnak a palesztin frakciók közötti megbeszélések az egyiptomi fővárosban. Hangsúlyozta, hogy jelen körülmények között mindez rendkívüli jelentőségű lesz a palesztinok összefogása és közös álláspontjuk kidolgozása szempontjából.

Ciszjordániában a mérsékeltnek tekintett Fatah vezette Palesztin Hatóság, a Gázai övezetben pedig a Hamász iszlamista mozgalom kormányoz 2007 óta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »