Az átmeneti időszakban a gáz- és az atomenergiát is használhatja Románia

Az átmeneti időszakban a gáz- és az atomenergiát is használhatja Románia

Nicolae Ciucă kormányfő garanciákat kapott brüsszeli tárgyalásain az EU döntéshozóitól arra, hogy az éghajlat-politikai uniós taxonómiáról szóló felhatalmazáson alapuló jogszabály véglegesítéséig tartó átmeneti időszakban a gáz- és az atomenergiát is használhatja Románia.

Keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta: tudatta tárgyalópartnereivel, hogy a román energiamixnek továbbra is két alapösszetevője a földgáz és az atomenergia, ezért nagyon fontos megőrizni a szerepüket a klímasemleges gazdaságra való áttérés időszakában.

Hírdetés

Beszámolója szerint elmagyarázta az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek és az európai zöld megállapodásért felelős Frans Timmermans biztosnak, hogy a brüsszeli intézkedéseknek nem kellene hátrányosan érinteniük az uniós állampolgárokat, és a tagállamok gazdaságai nem azonos szintről indulva készülnek áttérni a klímasemlegességre.

Nicolae Ciucă közölte: garanciákat kapott brüsszeli tárgyalásain az EU döntéshozóitól arra, hogy az éghajlat-politikai uniós taxonómiáról szóló felhatalmazáson alapuló jogszabály véglegesítéséig tartó átmeneti időszakban a gáz- és az atomenergiát is használhatja Románia. Hozzátette, erről még nincs ugyan döntés, de ez hamarosan megszületik.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »