Augusztusig hosszabbítják az adaptív karantént Ukrajnában és fegyveres támadás volt egy orosz iskolánál: május 11-i hírösszefoglaló

Augusztusig hosszabbítják az adaptív karantént Ukrajnában; Fegyveres támadás egy orosz iskolánál, többen meghaltak; A szerb alvilág „fekete özvegye“: miatta mészárolták egymást a szerb maffiózók; Smihal: Új adók a gazdagok számára; Smihal szerint akár ötszörösére nőhet a mezőgazdasági földek értéke. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 11-én.

Denisz Smihal miniszterelnök elmondta, úgy véli, hogy az adaptív karantén Ukrajnában eredményeket hoz. Jelenleg június 30-ig van érvényben a karantén. Smihal továbbá megjegyezte, hogy a kormány nem tervezi az egész országra kiterjedő lezárás bevezetését, szükség esetén az adott megyékben vezetik be a lezárást.

Fegyveres támadást követtek el egy iskolánál kedden az oroszországi Kazanyban. A Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában kedden két ember tüzet nyitott lőfegyverekből, legalább 11 ember, köztük kilenc gyerek meghalt, 32 megsérült. Az épületbe eközben kommandósok hatoltak be, az egyik támadót elfogták, róla kiderült, hogy egy 17 éves fiatal, a másik támadóval pedig végeztek.

Hírdetés

 „Tisztában vagyok azzal, hogy szégyenbe hozom magam, de útját kell állni neki. Elhanyagoltnak éreztem magam, mert a férjem kevés időt töltött velem…“ – ezekkel a szavakkal kezdte vallomását 2013-ban a zágrábi bíróságon a „fekete özvegyként“ becézett Ana Simić, Cvetko Simić szerb maffiózó özvegye, a zimonyi klán vezetőjének tartott Luka Bojović komaasszonya, aki miatt egymásnak estek a hírhedt  klán utolsó szökésben lévő tagjai.

Denisz Smihal miniszterelnök kifejtette, hogy az ukrán kormány nem tervezi az adók emelését a lakosság számára. Az adóemelés csak bizonyos, magas árréssel rendelkező területekre vonatkozna majd. Smihal szerint változások történhetnek a költségvetés feltöltése, egyes ágazatok – az orvostudomány, az oktatás és más társadalmi területek – helyzetének megváltoztatása érdekében.

Denisz Smihal miniszterelnök elmondása szerint a földpiac elindítása után a mezőgazdasági föld értéke 2-5-szörösére növekedhet. Ezek a változások az első 5-10 évben fordulhatnak elő. Megjegyezte, hogy a földpiac elindításának előkészítése a tervek szerint halad. Hozzátette, hogy Ukrajnában július 1-jétől „kötelesek megnyitni a piacot és megtanulni ebben a helyzetben élni”.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »