Átlépett egy fontos lélektani határt az átlagnyugdíj összege

Átlépett egy fontos lélektani határt az átlagnyugdíj összege

A Szociális Biztosító nyilvánosságra hozta az októberi nyugdíjak átlagösszegét, amely immáron átlépte az 500 eurós lélektani határt.

Az idei év októberében az időskori nyugdíj összeg 505 euró Szlovákiában, amely 18 euróval magasabb, mint egy évvel korábban. A nyugdíj havi összege mellett növekedett a nyugdíjasok száma is, míg 2020-ban 1 millió 87 ezer szépkorú volt jogosult erre a juttatásra, idén már 1 millió 92,8 ezren.

Hírdetés

A korkedvezményes nyugdíjasok esetében az átlagösszeg 503,90 euró, ebben az esetben a növekedés 41,70 euró az egy évvel korábbi értékhez képest.

Tegyük hozzá, a nyugdíjasokat érintő további anyagi juttatás, hogy novemberben a Szociális Biztosító kifizeti a 13. nyugdíjat. A 13. nyugdíjat nem kell kérvényezni, a Szociális Biztosító automatikusan megítéli, megállapítja az összegét, és a havi nyugdíjjal folyósítja. Közel másfél millió személy kap majd több pénzt ebben a hónapban, a kiegészítés maximális összege 300 euró,ennyi pénzt azok kapnak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 218,06 eurót.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »