Átadták Ada község elismeréseit

Átadták Ada község elismeréseit

Átadták át Ada község elismeréseit a Községi Képviselő-testület városnapi ünnepi ülésén. Tóbiás József, a testület elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a község polgárai valamilyen módon mind a község fejlődésén, és a polgárok életkörülményeinek a javításán dolgoznak.

Ada címere

Ada ősi magyar címere
 

Hírdetés

– Tegyük ezt mindig és mindenkor oly módon, hogy gyermekeink, unokáink, a jövő generációja büszke lehessen ránk. Legalább annyira, mint amilyen büszkék mi vagyunk elődeinkre, azokra, akik lehelyezték községünk alapkövét és meghatározták községünk fejlődésének irányvonalát – tette hozzá a testület elnöke, aki később kérdésünkre elmondta, hogy az idén nem osztották ki a díszpolgári címet és az életműdíjat, viszont annak nagyon örül, hogy egyre több fiatal kap jelölést a Juventus Pro Urbe díjra. Ez utóbbi elismerést idén is két fiatalnak ítélték oda: Isidora Živković fiatal birkózónak, valamint Mészáros Benedeknek, az elektrotechnikai tantárgyak terén elért kiemelkedő eredményéért. Resócki Rolland néptáncoktatót pedig Pro Urbe díjjal tüntették ki.

Emellett köszönőlevelet kapott dr. Bakos Szabadi Magdolna adai nyugalmazott doktornő, Könyves Norbert, a moholi származású magyar válogatott labdarúgó, az 50 éve fennálló Adai Asztalitenisz klub, posztumusz elismerést kapott az idén elhunyt Joó Róbert idomárhajtó (a polgármesteri köszönőlevelet fia, Joó Tamás vette át), valamint elismerést kapott a Vöröskereszt adai szervezete, az Adai Egészségház, Ada község szociális-gondozói központja, az adai tűzoltóság és rendőrség, és a Duga civil szervezet a koronavírus járvány ideje alatt elvégzett odaadó munkáért.

Dévai Lonetta
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »