Áruházi lövöldözés volt Coloradóban, tízen meghaltak

Áruházi lövöldözés volt Coloradóban, tízen meghaltak

Több ember, köztük egy rendőr is életét vesztette hétfőn egy áruházi fegyveres incidensben az egyesült államokbeli Colorado államban – közölték a hatóságok.

Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre északnyugatra lévő Boulder városában történt – írja az MTI.

A település a Sziklás-hegység keleti lábaitól nem messze fekszik.

Maris Herold, a város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul. A hatóságok képviselői a sajtótájékoztatón ekkor még nem közölték a halálos áldozatok számát. A könnyeivel küzdő parancsnok ugyanakkor nem árulta el a gyanúsított nevét, és sem az elkövető indítékára, sem az incidens részleteire nem tért ki.

Az egyik amerikai hírtelevízió egy meg nem nevezett rendőrségi forrástól úgy értesült, hogy a támadó egy AR-15 típusú gépkarabélyból nyitott tüzet.

Michael Dougherty megyei ügyész tragédiának és rémálomnak nevezte a Boulderben történteket. Hozzátette, hogy csak a hozzátartozók értesítését követően teszik közzé, hogy hány halottja volt a vérengzésnek.

Helyi médiajelentések szerint legalább hat ember halt meg.

Hírdetés

Néhány órával később a rendőrfőnök újabb sajtótájékoztatóján pontosította az információkat: a lövöldözés összesen tíz ember halálát okozta, köztük egy rendőrtisztét, aki az elsők között érkezett a helyszínre. Az áldozatok nemét és korát nem részletezte. Egyelőre az elkövető indítékáról sincsenek információk.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben.

A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, s a helyszínre kommandósokat is vezényeltek.

Egy, az áruházból távozó férfi az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy lövéseket hallott és három, arccal lefelé a földön fekvő embert látott, kettőt az áruházi parkolóban, egyet pedig odabenn a bejárat közelében. Állapotukról azonban nem tudott semmit mondani. Egy, a világhálóra felkerült videón látszik a King Soopers áruház padlóján fekvő személy, és a felvétel elején feltehetően két lövés hallatszik.

Egy másik, az amerikai tévékben mutatott felvételen látszott az is, hogy a rendőrök kivezettek az áruházból egy hátrakötött kezű, középkorú félmeztelen férfit, akinek vér folyt a lábán, és mentővel elszállították a helyszínről.

A hetedik tömeggyilkosság

Ez volt eddig a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern University.

Előzőleg a déli Georgia államban március 16-án egy fegyveres támadó masszázsszalonokba belépve nyolc embert lőtt agyon, köztük hat ázsiai származású nőt.

A tavalyi évben – feltehetően az új koronavírus okozta járvány hatására – átmeneti nyugalom állt be a korábban rendkívüli módon elharapózott fegyveres támadásokban, és számuk az elmúlt több mint egy évtized legalacsonyabb szintjére esett vissza.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »