Aresztovics szerint Putyin és Trump szövetségesek. Az egyik a NATO-t, a másik a globalistákat akarja szétverni

Aresztovics szerint Putyin és Trump szövetségesek. Az egyik a NATO-t, a másik a globalistákat akarja szétverni

Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egykori tanácsadója, ma pedig már kemény kritikusa és riválisa szerint Oroszország nem akarja elpusztítani Ukrajnát, a célja a NATO, ami Donald Trump megválasztása esetén sikerülhet is neki. Aresztovics arról is beszélt, hogy Ukrajnában „sokan arról álmondnak”, hogy egy katonai puccs végre eltávolítja Zelenszkijt. Elismételte korábbi véleményét, hogy Ukrajnának meg kéne fontolnia a béketárgyalásokat az oroszokkal.

A Štandard szlovák konzervatív hírportál cikke szerint Aresztovics Nyikolaj Feljdmannak adott interjút nem sokkal azután, hogy Zelenszkij leváltotta az Ukrajnában hősként tisztelt (és ezért nagyon is irigyelt) Valerij Zaluzsnij vezérkari főnököt, helyére pedig saját közeli emberét, Oleksznadr Szirszkij ültette.

Hírdetés

Aresztovics szerint Zaluzsnij elmozdítását az ukrán kormány hosszú ideje tervezte és építette fel úgy, hogy azzal ne váltsanak ki felháborodást a közvélemény körében és ne legyen lázadás a hadseregen belül. Szirszkij ugyan népszerűtlenebb a katonák körében, mint Zaluzsnij, de a háborús döntéseket illetően nagyon közel áll a politikai vezetéshez.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »