Áramkiesésekre készül az Európai Unió a tél folyamán

Áramkiesésekre készül az Európai Unió a tél folyamán

Semmit sem akar alábecsülni az Európai Unió az energiaválsággal kapcsolatban, ezért elővigyázatosságból készül az esetleges európai áramkimaradásokra.

Az uniós tagállamok áramszünetekkel nézhetnek szembe a következő tél során. Európa ugyanis továbbra is energiaválsággal küzd, Brüsszel pedig a legrosszabb forgatókönyvekre is készül – mondta Janez Lenarčič, az Európai Bizottság válságkezelésért felelős biztosa az RND.de német hírportálnak adott interjújában.

Hírdetés

Már a covid-járvány idején megtanultuk, hogy nem elég akkor reagálnunk, amikor már kitört a válság, ezért próbálunk most előrelátóan gondolkodni”

– válaszolta Lenarčič, az Európai Bizottság válságkezelésért felelős biztosa arra a kérdésre, felkészült-e az Európai Bizottság a télen kialakuló válsághelyzetre.

Emellett minden tagállamnak megvan a saját válságterve is, amely prioritások szerint határozza meg, melyik áramfogyasztókat lehet lekapcsolni az áramról. A kritikus infrastruktúra a háztartások mellett például a vízgazdálkodást, az élelmiszeripart és az egészségügyi intézményeket foglalja magában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »