Aradon és Temesváron tüntettek az éjjel az új járványügyi óvintézkedések ellen

Aradon és Temesváron tüntettek az éjjel az új járványügyi óvintézkedések ellen

Több százan tüntettek az utcákon vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Aradon és Temesváron is az új járványügyi óvintézkedések ellen.

A korlátozások értelmében ugyanis azokon a településeken, amelyeken a 14 nap során jegyzett új koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 4-et, pénteken, szombaton és vasárnap a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe. Az üzletek pedig 18 óráig tarthatnak nyitva.

Amennyiben pedig egy településen 7,5 ezrelék fölé nő a fertőzöttségi arány, hétköznapokon is 20 órától érvényes a lakhelyelhagyási tilalom és az üzletek korai zárása.

Aradon éjfél körül kezdődött a spontán tüntetés, amikor több fiatal gépkocsikkal haladt át az utcákon, hosszasan dudálva.

Hozzájuk számos más aradi lakos is csatlakozott. A több száz embert számláló tömeg a Szabadság-téren gyűlt össze, ahol a kötelező maszkviselés, a kijárási korlátozások és Raed Arafat elleni rigmusokat kiabáltak.

Hírdetés

Egy óra körül több mint 400 személy masírozott Arad központjában, dudáló kocsik által kísérve.

A tiltakozó akció körülbelül reggel fél 3-ig tartott, mindvégig jelen voltak az utcákon a rendfenntartó erők.

Aradon péntek este volt az első ilyen jellegű tüntetés, amelyen valamivel több mint 50 személy vett részt.

Temesváron szintén utcára vonultak a fiatalok vasárnap éjjel.

Éjfél után több százan gyűltek össze a Győzelem terén, majd végigvonultak a város utcáin, érintve a prefektusi hivatal épületét és Dominic Fritz polgármester házát is, akinek lemondását követelték.

A rendfenntartó erők itt is kivonultak, a csendőrök néhány személyt igazoltattak, de a megmozdulás incidensek nélkül zajlott le. (agerpres/hírszerk.)

A nyitókép csak illusztrációként szolgál


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »