Arad megye prefektusa: „a város még nem találkozott ilyen súlyos bûncselekménnyel”

Arad megye prefektusa: „a város még nem találkozott ilyen súlyos bûncselekménnyel”

Szombat reggel felrobbant egy autó Aradon, a járműben pedig egy elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók. Az áldozat egy ismert helyi üzletember, Ioan Crişan, a robbanást vélhetően egy távolról működésbe hozható szerkezet okozta.

Tóth Csaba, Arad megye prefektusa nyilatkozatot adott ki az ügyben, ebben pedig elmondja: a hatóságok megtettek minden szükséges közérdekvédelmi eljárást, a lakosoknak nincs okuk aggodalomra.

Hírdetés

„Bűncselekmények korábban is előfordultak a városban, de ilyen súlyos esettel még nem találkoztunk. Éppen ezért a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a közrendet fenntartsák” – írja üzenetében a megye prefektusa.

„Valószínűsíthető, hogy a férfi halálát egy távolról beüzemelhető bomba okozta, éppen ezért a nyomozók minden lehetséges úton megvizsgálják az ügyet. A helyszínen mintákat vettek, tanúkkal beszéltek, de egyelőre még nem azonosították az elkövetőt” – áll a prefektus üzenetében.

Hozzátette: az ügyről a fejleményeket ő is a nyilvános forrásokból ismeri, a nyomozás eredményeire még várni kell. (Hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »