Alternatív esküt tett a Momentum, ami szerint a Parlament falain kívül politizálnának

Alternatív esküt tett a Momentum, ami szerint a Parlament falain kívül politizálnának

Az Országgyűlés hétfői alakuló ülése előtt, ahol az áprilisi parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők leteszik majd az esküjüket, a Momentum frakció tagjai alternatív esküt tettek. A párt a fogadalomtételét a Facebook-oldalukon videó formájában tették közzé, mely szerint azért fognak dolgozni, hogy a politika a hatalom helyett újra az embereket szolgálja.

Az alternatív esküjük szerint hazájukhoz, Magyarországhoz és annak népéhez hűek lesznek. Nemcsak a magyar nép egy szűk kiváltságos részének, hanem az ország egészének érdekeit képviselik, a teljes magyarság társadalmi és gazdasági fejlődését minden erejükkel szolgálják. A jól csengő mondatok között szerepelnek még olyan tételek, mint

Hírdetés

a magyar emberek megélhetéséért, egészségéért és tudásáért fogunk dolgozni, és hogy Magyarország európai, polgári demokrácia legyen. Esküszünk, hogy küzdeni fogunk egy igazságos, emberséges, és zöld Magyarország létrejöttéért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért!

Az esküt azzal zárják, hogy mindezt a parlament falain belül, de leginkább azon kívül, az emberek között kell tenniük, ami egybecseng a Momentum elnöke, Dontáh Anna azon kijelentésével, miszerint az ellenzéknek jobban jelen kell lennie vidéken, emellett pedig identitást kell építeniük.

Korábban a Momentum azt közölte, hogy nem vesznek részt a Parlament alakuló ülésén, majd múlt hét csütörtökön meggondolták magukat és bejelentették mégis leteszik május 2-án a parlamenti esküt, de bojkottálni fogják az alakuló ülés érdemi részét, mivel az április 3-i választást nem ismerik el tisztességesnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »