Alma- és kacsafesztivál Királyrévben – KÉPEKKEL, VIDEÓVAL

Alma- és kacsafesztivál Királyrévben – KÉPEKKEL, VIDEÓVAL

Az ízes mátyusföldi terményeké, az almáé és a hagyományos kacsasülté volt a főszerep a hétvégén Királyrévben. A faluban a tradíciókhoz híven szervezték meg az Alma- és Kacsafesztivált a helyi mezőgazdaságra, kultúrára építve.

Október másodikán került megrendezésre a Mátyusföld egyik legrégebbi tradíciókkal bíró fesztiválja, a királyrévi Alma- és kacsafesztivál, amelynek részeként a mátyusföldi termelők versenybe szálltak a legjobb és legszebb alma díjáért.

A legfinomabb almának az idén a Pinova termés bizonyult, hiszen az első díjat is elvitte, amely Nagymácsédra került. A második helyezést a Körtvélyesi mezőgazdasági vállalat almája, míg a harmadikat a királyrévi Kubicsek László termése nyerte el. Különlegességképpen, a Csángó Polgári Társulás tagjainak köszönhetően, második világháborús kiállításra is sor került a kultúrházban, amelynek épülete előtt szép őszi díszítés, fotósarok várta az érkezőket.

Agócs Gergely, Királyrév polgármestere elmondta, a szervezésben a község és a helyi Agrostaar vállalat vállal oroszlánrészt a szervezési munkálatokban, hogy a régió apraja-nagyja jól szórakozzon ezen a különleges őszi fesztiválon.

Hírdetés

Mivel ez már általában az idény zárórendezvénye,a  régióban mindenki igyekszik kihasználni a szórakozási lehetőséget.

Idén az időjárás is kedvezett a szabadtéri programoknak. A polgármester hangsúlyozta a programválasztásnál is igyekeztek kiemelni a hazai, vagy régióból származó tehetségeket.

Az ünnepélyes megnyitónál például a Nádszegi Fúvós Zenekar működött közre, délután pedig Szarka Gyula tartott koncertet Ének a konyhából címmel. Gasztronómiai vonalon maradva Szarka Zsófia, az ismert gasztroblogger szórakoztatta főzőshow-val a nagyérdemű közönséget.

A fesztiválon a legkisebbek is kiválóan érezhették magukat, a gyerekek számára igazi parasztjátékok voltak kitalálva, valamint lehetőségük volt megismerkedni a tanya és a falu állatvilágával és a hőn szeretett traktor és mezőgazdasági géppark is rendelkezésükre állt. A fesztivál ideje alatt a királyrévi népi múzeum is várta a látogatókat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »