Állítólag õrjöngve követelte egy szatmárnémeti orvos a pácienstõl, hogy ne beszéljen magyarul

A Szatmár megyei Friss Újság lap arról számolt be, hogy egy 77 éves magyar nőt aláztak meg egy szatmárnémeti járóbeteg-ellátóban. A nőt kezelő orvos állítólag azon háborodott fel, hogy a páciens nem tudta a panaszait megfelelően elmondani románul, és az asztalt verve követelte tőle, hogy ne beszéljen magyarul.

Hírdetés

A 77 éves V. V. azt mondja: „a régi poliklinikán a fül-orr-gégészetre kellett mennem, előbb románul beszéltem, mert valamennyire tudok, de amikor a panaszokat kellett mondjam, hát azokat csak magyarul tudtam elsorolni — akkor dr. G. N két kézzel kezdte verni az asztalt, hogy Romániában élünk, románul mondjam el, mi a bajom. Amit tudtam, elmondtam románul, de ha egyszer a többit nem tudtam… Egyébként az asszisztensnője tud magyarul… Végül csak felírt egy receptet. 77 éves vagyok, de soha ilyet életemben még nem csináltak velem, soha senki így nem beszélt vagy viselkedett velem”.

A Friss Újság megkereste a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségét. Adrian Marc kórházmenedzsert azt nyilatkozta, hogy etikai és fegyelmi bizottság hivatalból eljárást indít az említett főorvosnő ellen. „Nincs magyarázat a viselkedésére. Teljességgel elfogadhatatlan. Mi azért vagyunk, hogy a beteg emberen segítsünk, függetlenül attól, hogyan vagy milyen nyelven mondja el a panaszát. Az ilyen viselkedés megengedhetetlen — és nem is engedjük meg, mert nem ez jellemzi a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat” — mondta a kózházmenedzser.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »