Államfőválasztás – Pellegrini nem aggódik a kormány és a pártja stabilitása miatt

Peter Pellegrini államfőjelölt, a Hlas-SD elnöke nem aggódik amiatt, hogy ha megválasztanák államfőnek, gond adódhat a kormány vagy pártja parlamenti frakciójának stabilitásával.

Pellegrini kedden a közösségi hálón kijelentette, hogy pártja egészen a következő parlamenti választásokig megbízható támasza lesz a kormánykoalíciónak.

„Ha bizalmat szavaznak nekem az emberek, nem fogom kritikátlanul csodálni a kormányt. Ehelyett méltó és együttműködő partnere leszek, aki a néptől kapott felhatalmazást.”

jelentette ki Pellegrini.

Az ország külpolitikájával kapcsolatban kijelentette, hogy nem engedi meg, hogy Szlovákia elveszítse vétójogát az Európai Unióban. Egyúttal azt is kijelentette, hogy nem akarja átvenni a kormánytól a külpolitika irányításával kapcsolatos jogköröket sem.

Hírdetés

A kormánytól elvárja, hogy tiszteletben tartsák az államfő állaspontját is és egységes külpolitikai irányvonalat képviseljenek.

Pellegrini azt is hangsúlyozta, hogy sosem fogja azt kérni az európai intézményektől, hogy állítsák le a Szlovákiának nyújtott uniós támogatások folyósítását.

Pellegrini visszautasította azt az állítást, hogy megválasztása veszélybe sodorná az ország külpolitikai irányultságát.

„Szlovákia mélyen beágyazódott az Európai Unióba és a NATO-ba, de ez nem jelenti azt, hogy mindenre csak bólogatni fog, amit a partnerei diktálnak”

tette még hozzá.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »