Alkoholfogyasztás jakuzzi használata közben (X)

Alkoholfogyasztás jakuzzi használata közben (X)

A pezsgőfürdőben feküdni meleg, pihentető és csodálatos érzés, hiszen a forró víz legtöbbünk számára egy olyan kényeztetés, ami megnyugtatja a testet és felélénkíti a lelket.

Amikor otthonunkban bulit rendezünk, az alkohol is nagy szerephez juthat, és ezzel a legtöbb esetben nincs is semmilyen probléma. Miközben azonban vendégeink a drspa.hu által kínált egyik masszázsmedence habjai között ejtőznek, el kell gondolkoznunk azon, hogy jó ötlet-e alkoholt inni ilyenkor?

Nos, a válasz egyszerűen és röviden megfogalmazva: rossz ötlet! A pezsgőfürdő élvezetekor alkoholt inni egyáltalán nem tanácsos. Valószínűleg most azt gondolhatjuk magunkban, hogy egy sör nem sör, viszont ebben a cikkben megismerhetünk néhány tudományos tényt, ami ennek ellenkezőjét bizonyítja.

A jakuzziban való alkoholfogyasztás kockázatos lehet

Szakértők szerint mindenkinek el kell vetnie az alkoholfogyasztás gondolatát a masszázsfürdőben, mivel rengeteg kockázatot rejt magában, amit valószínűleg senki sem szeretne megtapasztalni.

Az alábbi lista koránt sem teljes, de így is mutatja, hogy milyen tünetekkel találkozhatunk a jakuzzi és az alkohol párosításakor:

Extrém kiszáradás

A pezsgőfürdő és az alkohol kiszáradást okozhat. Nem valószínű, hogy forró vízbe merülve érezzük az izzadást, de ez nem jelenti azt, hogy nem is történik meg.

Amikor kiürül a verejték a testünkből, egyértelműen kiszáradunk. A folyamat felerősödhet az alkoholfogyasztás esetén, ami fejfájást, szédülést, hányingert, szapora szívverést, szomjúságot, gyengeséget, sőt, kómát vagy halált is okozhat gyengébb szervezet vagy egyes megbetegedések esetén.

A kiszáradás következményei veszélyesek, és nem szabad félvállról venni!

Szédülés

A jakuzzi által kibocsátott meleg levegő csökkenti a vérnyomást. Amennyiben az alacsony vérnyomást egy alkoholos ital hatásaival kombináljuk, az esés vagy elbotlás valószínűsége sokkal nagyobb, mint átlagos esetekben, ami növeli a sérülések kockázatát.

Kimerültség a hőség miatt

A masszázsfürdőből származó hő és az alkohol tágítja az ereket, és megemeli a testhőmérsékletet, ami hőkimerültséghez vezet, ez pedig súlyos esetekben eszméletvesztést, szélsőséges esetekben néha agyvérzést vagy szívrohamot is okozhat.

Hírdetés

Fulladás

Ha általánosan alacsony a vérnyomásunk, gyakrabban szédülünk, hányingert vagy gyengeséget érzünk, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy alkoholfogyasztás során fulladást tapasztalhatunk, ami nem csupán enyhén szólva kellemetlen, de szintén súlyos sérülésekhez vezethet.

Törött üveg

Az utolsó és legvalószínűbb ok, amiért a szakértők azt javasolják, hogy soha ne igyunk a masszázsfürdőben, az a törött üveg. Ha egy üveg vagy üvegpalack eltörik a vízben, az károsíthatja az azt használó embereket, valamint magát a jakuzzit is.

Az üvegdarabok láthatatlanná válnak a vízben, és nehéz lesz kiszedni őket a mechanikai rendszerből. Ezzel véget ér a buli és a móka, és talán új jakuzziban is gondolkozhatunk. Amennyiben nem lesz ilyen nagy a baj, akkor sem kellemes élmény szerelőt hívni és feleslegesen pénzt költeni a javításra. Ezért inkább előzzük meg a bajt és kerüljük az alkoholt a jakuzziban! 

Észszerű módok a pezsgőfürdő élvezetére

A pezsgőfürdő élvezetének leginkább észszerű módja az alkoholfogyasztás kerülése, de ez nem jelenti azt, hogy az élmény ne lehetne szórakoztató, pihentető és élvezetes. A továbbiakban néhány észszerű módját ismerhetjük meg annak, hogy teljes mértékben élvezhessük ezt az eszközt, és biztonságban tartsuk barátainkat és családtagjainkat.

Ne fürdőzzünk egyedül

A pezsgőfürdő közös élmény legyen, hiszen ez egy nagyszerű környezetet biztosít a barátokkal és a családdal való beszélgetésekhez és találkozásokhoz. Emiatt a lehetőség szerint ne használjuk egyedül, hanem mindig osszuk meg másokkal.

Tartsuk hidratáltan magunkat

Ahogy azt már fentebb olvashattuk, a jakuzzi nem megfelelő használata dehidratáltságot okozhat. Maradjunk hidratáltak: tartsunk közel egy nagy pohár hideg vizet, hogy gyakran kortyolhassunk belőle még akkor is, amikor nem érezzük szomjasnak magunkat. Természetesen üdítőt is tölthetünk magunknak, de ne legyen alkoholos a frissítő!

Igyunk alkoholmentes italt

Tartsuk vidáman a társaságot alkoholmentes sör vagy a kedvenc koktélok alkoholmentes változatával. Az italokat továbbra is megkóstolhatjuk és élvezhetjük a jakuzziban – de ne felejtsünk el műanyag poharakat használni, hogy elkerüljük a törött üvegszilánkokat, amelyeket nagyon nehéz kihalászni!

Sajnos egyáltalán nem kell ahhoz alkohol, hogy törjön a pohár, és akkor ismét csak ott vagyunk, ahol a part szakad.

Időnként szálljunk ki a pezsgőfürdőből

Ez kötelező tennivaló a jakuzzi használatakor! Minden 15-20 perc után hagyjuk, hogy testünk kipihenje magát a szélsőséges hőségtől úgy, hogy kilépünk a pezsgőfürdőből. A percek elteltével érezni fogjuk, hogy mikor lehet visszalépni a vízbe. Ez egy kiváló módszer a hőkimerülés elkerülésére! Ugyanakkor hasznos lehet az is, ha kültérre telepítettük álmaink pezsgőfürdőjét.

Élvezzük az alkoholt masszázsfürdőzés után

Senki sem mondta, hogy az egész éjszakának teljesen alkoholmentesnek kell lennie! Az este folyamán rengeteg lehetőség kínálkozik kedvenc italaink elfogyasztására. Az egyetlen dolog, amit tennünk kell, hogy észben tartjuk a vízben történő pihenés alapszabályait, így nem csak kipihenhetjük magunkat, de elkerülhetjük a balesetek bekövetkeztét is.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »