Aláírásgyűjtésbe kezd a miskolci Jobbik az MVK-t ért összesen 5 milliárdos kormányzati elvonások miatt

Aláírásgyűjtésbe kezd a miskolci Jobbik az MVK-t ért összesen 5 milliárdos kormányzati elvonások miatt

A kormány megint taposott egyet a saját közlekedési vállalatot fenntartó megyei jogú városokon, pont a járvány idején, amikor a válságos helyzetben éppen támogatásokra lenne szükség, nem pedig elvonásokra. Ez a politika azonban igen veszélyes helyzetet teremthet

– mondta az Alfahírnek Badány Lajos, a miskolci Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.

A jobbikos várospolitikus közölte, aláírásgyűjtést kezdeményeznek annak érdekében, hogy az állam térítse meg a kormányzati forráselvonásokkal és intézkedésekkel okozott 5 milliárd forintot, benne a járvány nyomán megjelent 900 millió forint bevételkiesést a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-nek.

Badány Lajos Jobbik, Miskolc

Hírdetés

Alfahír

Badány Lajos szerint a helyi ellenzékbe szorult Fidesz most álszent módon, követelőzik amikor az 1-es busz vonalának esetleges megszűnéséről beszél, miközben a városvezetés azon dolgozik, hogy a kormányzati megszorítások és az előző, fideszes városvezetéstől örökölt brutális mértékű adóssághalmazt kezelni tudják.

Ugyanis az elmúlt öt évben pontosan 5 milliárd forintot nem fizetett ki a Fidesz az MVK-nak az elvégzett szolgáltatásért. Most pedig aktív kormányzati közreműködéssel egy ellehetetlenített vállalattal szemben éppen ők követelőznek! A probléma gyökere pedig nem az 1-es busz kérdése mivel a Zöld Nyíl projekt elnyerésének egyébként feltétele volt a párhuzamosságok megszüntetése. A valódi probléma egyebek mellett a ki nem fizetett 5 milliárdos számla, a gépjármű adó teljes, és az iparűzési adó felének elvétele, így a  segítséget joggal várjuk el azoktól, akik a bajt okozták

– tette hozzá Badány Lajos, aki szerint egy ilyen kritikus helyzetben szükséges, hogy a miskolciak egy emberként emeljék fel hangjukat város kivéreztetése ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »