Rendőrség: Ne posztoljuk ki a közösségi oldalakra, ha kirándulni megyünk

Rendőrség: Ne posztoljuk ki a közösségi oldalakra, ha kirándulni megyünk

A rendőrség azt tanácsolja, hogy ne adjunk tájékoztatást a közösségi oldalunkon arról, ha nyaralni megyünk. Ezenkívül ne posztoljunk a nyaralásról addig, amíg távol vagyunk, mert ezzel felhívjuk a potenciális tolvajok figyelmét egy elhagyott háztartásra. A TASR-t erről Roman Hájek, a rendőrség szóvivője tájékoztatta. A rendőrség szerint a nyaralás előtt gyakori hiba például a háztartás nem megfelelő bebiztosítása a betörés ellen.

„Olyan esetekkel is találkozunk, amikor a polgárok elfelejtik becsukni az ablakot és nyitva hagyják a „szellőzőt”, vagy megfeledkeznek a pince, a spájz és a toalett ablakairól a családi házakban, illetve a tetőablakokról. A tanács egyértelmű – zárjuk be az összes ablakot. Biztonsági fólia ragasztásával még biztonságosabbá tehetjük az ablakokat”

– figyelmeztetett a rendőrség.

A rendőrség szerint a szabadságra indulás előtt a lakást minőségi mechanikai eszközökkel kell biztosítani, például jó minőségű nyílászárókkal, ajtókkal és zárakkal, rácsokkal, nyílászárók üvegrészét erősítő fóliával, biztonsági üveggel vagy elektronikus biztonsági rendszerrel.

Hírdetés

Azt is tanácsolja, hogy olyan elektronikus kapcsolóberendezésekkel keltsük azt a látszatot, hogy valaki a lakásban tartózkodik, amelyek felkapcsolják a villanyt, bekapcsolják a rádiót vagy a televíziót meghatározott időre.

Egyéb védelmi intézkedések közé tartozik az ajtók és az ablakok gondos bezárása. A rendőrség arra is felhívja az emberek figyelmét, hogy soha ne hagyják a kulcsot megbeszélt helyen, mert a tolvaj mindig megtalálja azokat. „Biztonsági berendezéssel biztosítsa a lakást. Új lakásba költözés után azonnal cserélje ki az ajtózárakat. A csengőn, postaládán és ajtón a vezetéknevét többes számban írja be, tudományos fokozat nélkül, hogy ne vonja magára a tolvajok figyelmét” – tette hozzá a rendőrség.

A rendőrség szerint az emberek úgyis meg tudják védeni otthonukat, ha nem büszkélkednek színvonalon felüli ingatlanviszonyokkal, és nem tartanak otthon nagyobb mennyiségű készpénzt. „Írja fel a lakásban lévő drága elektronikai cikkek és egyéb értékek gyári számát, hogy a rendőrök könnyebben megtalálják és lopás esetén visszaadják ezeket a dolgokat” – összegzett.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »