Ahogy a csehek látják – A legfőbb oltásellenző Robert Fico Szlovákiában

Ahogy a csehek látják – A legfőbb oltásellenző Robert Fico Szlovákiában

A cseh Irozhlas.cz portál szerint nem növekszik a szlovákok oltási hajlandósága, a vakcinák csak feszültséget okoznak az országban.

Ennek legfőbb okát az ellenzéki politikusok vakcinaellenességében látják, és főbűnösként Robert Ficót, a Smer párt elnökét jelölik meg a kérdésben.

Fico a leghangosabb oltásellenzők közé tartozik, azzal, hogy azt hangoztatja, a vakcinák nem eléggé biztonságosak, gyerekeken való kísérletezésekről beszél meg hazug oltási kampányról. Ezzel félelmet kelt a szlovákok közt”

– olvasható a honlapon. A cikk szerzője hozzáfűzi, Fico motivációja tisztán politikai jellegű.

A portál szerint Fico érzi a jelenlegi kormány törékenységét, amelynek jelenleg meg kell birkóznia ezzel a nem könnyű Covid-időszakkal. Ezért az az érdeke, hogy a polgárok elégedetlenek legyenek, így ő maga lehetséges szavazókat szerezhet.

Hírdetés

Ezért szerintük Robert Fico is oka annak, hogy – különösen az alacsony életszínvonalú régiókban – nagy az oltásellenző emberek csoportja.

Így aztán ahelyett, hogy az oltás segítene Szlovákiának a járvány elleni küzdelemben, inkább csak feszültséget kelt a társadalomban.

A cseh honlap szerint az egyedüli megoldás az oltóhelyek számának növelése lenne, ennek kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy Szlovákiában sikeresek a bevásárlóközpontokban létesített oltóhelyek.

S ha már egyszer új módszerekhez folyamodnak, miért nem próbálják ki például a templomokban vagy más hasonló helyeken való oltást? Vagy legalább tegyék lehetővé, hogy a körzeti orvosoknál is olthassanak”

– írja a portál, amely szerint ily módon megtörhető lenne a jelenlegi társadalmi irány, és Szlovákia elmozdulhatna a kollektív immunitás felé.

Az aktulity.sk portál ehhez annyit fűz hozzá, folyamatosan rá kell mutatni az oltást ellenző ellenzéki politikusok hamis motivációjára, akik csak azért ellenzik azt, hogy megdönthessék a jelenlegi kormányt. Meg kell győzni az embereket, hogy az ellenzék nem azért oltásellenes, hogy az ő egészségüket védje.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »