Agócs Attila (Most-Híd) a Körképnek: Gyimesit vétózni fogom a Szövetségben. Világszemlélete nagyon távol áll a miénktől. (Interjú)

Agócs Attila (Most-Híd) a Körképnek: Gyimesit vétózni fogom a Szövetségben. Világszemlélete nagyon távol áll a miénktől. (Interjú)

Bugár Béla szerint a Szövetségbe igyekvő Most-Híd számára elfogadhatatlan, hogy az OĽaNO politikusa, Gyimesi György is a Szövetség keretein belül politizáljon. A jelenleg Solymos Lászlónak is rendszeresen tanácsot adó Bugár véleményéről a Most-Híd országos elnökségi tagját, Agócs Attilát kérdeztük. A témával bővebben ITT foglalkoztunk.

Solymos László pártelnök tanácsadója azt nyilatkozta, hogy elfogadhatatlan lenne a Most-Híd számára Gyimesi György esetleges szerepvállalása a Szövetségben. Ön is osztja ezt a véleményt?

Igzaolhatom, hogy a pártelnökség meglehetősen egységes a tekintetben, hogy azt gondoljuk, hogy az általa jelenleg képviselt politikai irányvonal az nem túl célravezető. Hiszen nagyon kevés eredménnyel és nagyon sok nagyotmondással jár együtt. Ez a nagyotmondás pedig nem más, mint néhány alapvető, jól hangzó jelszónak a körbe-körbe ismételgetése. Amikor asztalra tesz olyan régóta megoldatlan problémákat, mint a kettős állampolgárság anélkül, hogy tudná azt deklaráni, hogy van politikai ereje ahhoz, hogy ezeket megoldja.

Azt gondoljuk, hogy ez semmi másra, mint önfényezésre, önmutogatásra szolgál. Személyes politikai marketinget folytat a nemzetek közötti feszültségkeltéssel. Ez nem jó, nagyon távol áll a mi világszemléletünktől. Ez az alapvető dolog.

Egy politikustól egy másik politikus felé számonkérni, hogy látható…

Hírdetés

Nem gondolnám azt. Ezek szerint eltér eléggé a világlátásunk.

Felhívja a figyelmet a megoldatlan dolgokra. Ezzel mi a gond?

Szerintem egy politikus alapvető feladata az, hogy oldjon meg problémákat, amelyek az általa képviselt közösségben problémásak. Legyen az egy út, vagy kórház, vagy az ilyen szimbolikus kérdések, mint amelyeket Gyimesi képviselő úr az asztalra rak, de nem tud megoldani.

Arról nem ő tehet, hogy a parlamentben van, önök pedig nincsenek, hogy egységesen vállalják fel ezeket az ügyeket. A kérdés az, hogy mi a konkrét probléma Gyimesivel önök szerint, ami lehetetlenné tenné az esetleges szerepvállalását a Szövetségben?

Nézze, sok tekintetben azt is látjuk, hogy olyan szalonképtelen szavazásokon vesz részt igen szavazattal a parlamentben, amelyek elképzelhetetlenek. Az, hogy együtt szavaz néhány kérdésben Kotleba pártjában abszolút szélsőséges, alapvető emberi jogokat megkérdőjelező kérdésekben, ez szintén nem teljesen kóser számunkra.

Szükség van szerinted a magyar egység érdekében Gyimesi Györgyre a Szövetségben? Igen Nem Eredmény megtekintése  Betöltés … ).push({});


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »