A Z generáció ikonja, Azahriah érkezik az Uprising fesztiválra!

A Z generáció ikonja, Azahriah érkezik az Uprising fesztiválra!

A Z generáció ikonja, Azahriah érkezik az Uprising fesztiválra! Macsicza Mark2024. 04. 09., k – 13:24

A pozsonyi Aranyhomokra (Zlaté piesky) tart napjaink legnagyobb magyar sztárja, az énekes, zeneszerző és multiinstrumentalista Azahriah, aki alig két év alatt képes volt teljesen megváltoztatni a magyar popzene megítélését. 

A Z generáció zenei ikonjának felemelkedése igazi 21. századi történet. Első tervezett koncertjére a 67 000 férőhelyes Puskás Arénába egy nap alatt elfogytak a jegyek. Ez teljesen példa nélküli a magyar könnyűzene történetében. Korábban egyetlen magyar előadó sem csinált telhtázat ebben a stadionban. A mindössze 22 éves Azahriahnak ez három egymást követő napon is sikerült. 

Említést érdemel európai turnéja is, amelynek során (Berlintől Londonig) 10 koncertjére kelt el minden jegy. Idén a Sziget fesztivál nagyszínpadán, valamint az újvidéki Exit fesztiválon és az ausztriai Nova Rock-on is fellép. 

Hírdetés

Azahriah YouTuberként kezdte karrierjét. Már tizenkét éves korában létre hozta YouTube csatornáját, amelyre misztikus, paranormális témákkal foglalkozó videókat forgatott. Ezek egyre népszerűbbé váltak, míg végül Azahriah egyike lett Magyarország legismertebb tartalomgyártóinak. Ezt a sikert követően kezdett el zenekészítéssel, hangkeveréssel foglalkozni, rögzítette első demóit, megírta első dalszövegeit. Népszerűségét főleg egyedi zenei stílusának, energikus fellépéseinek és karizmájának köszönheti. Rakétasebességgel jutott el a legnagyobb színpadokig és olyan fesztiválokra, mint a Sziget. Azahriah jelenleg a legtöbbet streamelt zenész Magyarországon. Dalaiban érezhetőek a reggae, trap, hip-hop és afrobeat hatások, amelyeket oldschool magyar klasszikusokkal és a legmodernebb popzenével kombinál. 

Ez a magyar zenei fenomén először érkezik Pozsonyba, hogy gazdagítsa az Uprising programját, amely augusztus 30. és 31-én lesz az Aranyhomok üdülőövezetben

A fesztiválon fellép még napjaink egyik legjobb és legaktuálisabb reggae előadója Alborosie, a drum and bass állócsillagai, Sigma és Black Sun Empire, a netes fogalommá vált Venjent, az energikus balkáni osztag Dubioza Kolektiv, olyan jamaicai sztárok, mint a The Congos és Jesse Royal, illetve a kultikus brit electro-világzenei csapat, a Transglobal Underground.

Jegyek és további részletek itt www.uprising.sk


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »