A világ legjobb száz egyetemére juthatnak el a legkiválóbb fiatal pályázók ezzel az ösztöndíjjal

A világ legjobb száz egyetemére juthatnak el a legkiválóbb fiatal pályázók ezzel az ösztöndíjjal

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, illetve a Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a 2024/2025-ös tanévre nemzetközi hallgatói mobilitások megvalósítására a világ legrangosabb felsőoktatási intézményeibe, kiváló tehetségeink támogatása érdekében. 

A Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíjban azok a hallgatók részesülhetnek, akiknek a mobilitása a pályázat benyújtásakor a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban első 100 helyen szereplő külföldi felsőoktatási intézménybe irányul.

A pályázatot elektronikus úton szükséges benyújtani a palyazat.tpf.hu online pályázatkezelő felületen, valamint további információ is ezen a helyen érhető el.

Hírdetés

A Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj célja a legkiemelkedőbb tehetségek kimagasló anyagi és szakmai támogatása, különösen a természettudomány, műszaki, informatikai, agrár-, orvos- és egészségtudomány területén (együttesen: STEM+).

Pályázhatnak azon 17 és 24 év közötti tehetséges fiatalok, akik Magyarországon, illetve a szomszédos országokban középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, vagy Magyarország államilag elismert intézményeiben, illetve a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeiben alapképzésben, osztatlan mesterképzésben, mesterképzésben vesznek részt és aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, illetve teljesítik a pályázati kiírás követelményeit.

Ehhez indul el most az első évre szóló pályázat, amelyet négyszázmilliós keretösszeggel hirdetnek meg, ebből 12–20 fiatalt fognak támogatni, régiónként különböző keretösszeggel. Az Európai Unión belül tanévenként 14 millió forint keretösszeg pályázható, nem uniós európai államban legfeljebb 23 millió forint, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 17 millió forint, az észak-amerikai területen pedig akár 28 millió forintot is el lehet nyerni – közölte Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkára a Pannónia program hétfői sajtótájékoztatóján.

(SZE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »