A Veszprémi Főegyházmegye második alkalommal rendezi meg az egyházművészeti találkozót a Balatonon

A Veszprémi Főegyházmegye második alkalommal rendezi meg az egyházművészeti találkozót a Balatonon

A Veszprémi Főegyházmegye 2023-ban hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött egyházművészeti találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a „Hanghullám” rendezvénysorozatot. Az események sora május 18-án kezdődik.

A program célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, az egyházzenei műveltség terjesztésének elősegítése, a különleges kulturális élmény megosztása a balatoni hajóút és a nem mindennapi előadások ötvözésével.

Először május 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a Szent Miklós hajó a balatonfüredi hajóállomásról, a „Mindszenty 80” emlékév ünnepi programsorozatának részeként. A sétaút során a résztvevők a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola harangegyüttesét hallthatják, illetve a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg.

Hírdetés

Regisztrálni ITT lehet.

Jegyárak: felnőtteknek 2000 forint, diákoknak, illetve nyugdíjasoknak 1000 forint; családi jegy (2 felnőtt + 3 gyermektől) 6000 forint

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »